Tipul bucătăriei:
Carne de vită gătită lent toscan cu Chianti
- servește 6-8
- Puțin efort
Bucătăria italiană nu se demodează niciodată. Această rețetă de carne de vită toscană gătită lent cu chianti este un exemplu genial despre cum să faci lucrurile simplu, dar perfect. Acesta este unul grozav de făcut atunci când trebuie să hrănești o mulțime.
Ingrediente
- tibia de vită 600 g, de pe os
- ulei de masline
- ceapa 2 mari, tocate fin
- țelină 3 bețișoare, tăiate mărunt
- morcov 1, tăiate mărunt
- usturoi 6 cuișoare grase, tăiate mărunt
- chianti sau vin roșu robust 750 ml
- piure de tomate 4 linguri
- foi de dafin 4
- supa de vita 150 ml
- pappardelle sau cartofi proaspeți gătiți a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se condimentează carnea, apoi se rumenește peste tot într-o caserolă mare cu puțin ulei de măsline. Scoateți apoi fierbeți ceapa, țelina, morcovul și usturoiul până se înmoaie, adăugând puțin ulei dacă este necesar. Se toarnă vinul, se face barbotare, apoi se amestecă piureul de roșii, foile de dafin și supa de vită. Adăugați carnea de vită înapoi în tigaie și aduceți la fiert.
-
Pasul 2
Se acopera cu un capac si se da la cuptor. Gatiti 4 ore pana cand carnea incepe sa se destrame. Trageți carnea în bucăți și amestecați prin sos.
Informatii nutritionale
- Kcals 335
- Gras 12.3g
- Saturate 4g
- Carbohidrați 9.7g
- Fibră 3g
- Proteină 24.1g
- Sare 0,3g