Tipul bucătăriei:
Carne de vită în bere cu găluște cu hrean
- serveste 4
- Puțin efort
Iubitorii de bere nu se vor putea sătura din acest fel de mâncare. Carne de vită gătită lent, bere brună, ciuperci buton cu o garnitură de găluște cu hrean este deliciul perfect într-o zi rece și poate fi pregătit cu mult timp în avans.
Încercați această rețetă de carne de vită în bere cu găluște de hrean, apoi consultați și caserola noastră de pui Dijon cu găluște cu unt și tocană de miel și rădăcini cu găluște de ierburi.
Ingrediente
- ulei
- la fiert carne de vită 1 kg, tăiate în bucăți mari
- făină simplă 2 linguri, bine asezonate
- ceapa 3, feliate
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- ciuperci nasturi 200 g
- bere brună 500 ml
- cimbru 2 crengute
găluște cu hrean
- unt 75g, congelat si ras
- făină auto-crescătoare 150 g
- crema de hrean 2 linguri
- cimbru 2 crengute, frunze dezlipite si tocate
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 150c/ventilator 130c/gaz 2. Încinge puțin ulei într-o caserolă mare rezistentă la cuptor. pudrați carnea cu făină și prăjiți în reprize până se rumenește bine, apoi scoateți-o. Adaugam ceapa si calim la foc destul de mare pana incepe sa se inmoaie si se rumenesc pe margini, adaugam usturoiul un minut, scoatem, adaugam ciupercile si prajim pana devin aurii.
Se toarnă bere, se lasă să bule, apoi se întoarce carnea și ceapa cu cimbru. Acoperiți și gătiți la cuptor timp de 2-2 ore și jumătate sau până când se înmoaie.
-
Pasul 2
Pentru a face găluștele, amestecați untul, făina, hreanul și cimbru și asezonați. Adăugați treptat 1-2 linguri de apă la ingredientele uscate până când obțineți un aluat ferm (s-ar putea să aveți nevoie de puțină apă). Formați 12 găluște.
-
Pasul 3
Pentru a termina vasul, împărțiți caserola în 4 mini caserole sau vase termorezistente. Pune peste fiecare 3 găluște și gătește, neacoperit, timp de 25 de minute, până când sunt fierte și aurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 855
- Gras 46,8g
- Saturate 20.2g
- Carbohidrați 47.3g
- Fibră 3.5g
- Proteină 58,6g
- Sare 1.25g