Tipul bucătăriei:
Carne de vită prăjită cu rucola și parmezan
- serveste 2
- Puțin efort
Această salată de foc are un conținut ridicat de proteine și un IG scăzut, roșiile cherry și oțetul de vin ajută la menținerea acesteia foarte scăzută. Plus că este gata în doar 15 minute, ce ai mai putea cere?
Ingrediente
- fripturi de muschi 2, uns cu putin ulei si asezonat
- otet de vin alb 1 lingura
- mustar Dijon 1 lingura
- rachetă 50 g
- roșii cherry o mână, tăiată la jumătate
- parmezan o mână de aşchii
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește o grătar sau o tigaie până când se afumă fierbinte și se gătesc 2 fripturi de muschi tăiate, unite cu ulei de arahide și asezonate – aproximativ 2 minute pe parte pentru rare, 3 pentru mediu. Se lasa sa se odihneasca 5 minute.
-
Pasul 2
Între timp, pregătiți dressingul amestecând împreună 3 linguri de ulei, 1 lingură de oțet de vin alb și 1 lingură de muștar dijon cu niște condimente.
Tăiați friptura fâșii și amestecați împreună cu 50 g rucola, o mână de roșii cherry tăiate în jumătate și dressingul. Acoperiți cu așchii de parmezan.