Tipul bucătăriei:

Rețetă de vită cu sare

Carne de vită sărată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 8
  • Un mic efort

Carnea de vită sărată este cel mai bine consumată caldă din oală, așa că luați o bandă pentru a vă ajuta să vă bucurați de aceasta imediat ce este gata. Dacă este posibil, folosiți covrigi proaspăt făcute în ziua respectivă


Dacă sunteți în căutarea unui proiect direct de saramură cu rezultate spectaculoase, atunci încercați să vă faceți propria carne de vită sărată. Durează o săptămână pentru ca carnea de vită să se sară, deci este o activitate ideală pentru weekend, pregătită pentru a vă bucura în weekendul următor. Și, văzând că va trebui să fiți puțin răbdători în timp ce procesul de saramură își face treaba, de ce să nu folosiți timpul pentru a evoca câteva borcane cu murături de mărar de casă?


De ce am nevoie pentru a face carne de vită cu sare?

Pentru a face carnea de vită sărată, veți avea nevoie de un recipient etanș și de o pungă pentru congelator cu fermoar cu fermoar suficient de mare pentru a depozita pieptul de vită plat în timp ce va sări pentru o săptămână. Pentru murăturile de mărar, veți avea nevoie de două borcane de 500 ml (cum ar fi borcanele Kilner) – un borcan de murături este suficient pentru a servi cu bageluri de carne de vită sărată, iar celălalt îl veți păstra ca un dulap de dulap.

Rețetă de vită sărată

Ingrediente

  • piept de vita 1,5 kg, derulat
  • ceapa 2, tocate aproximativ
  • morcovi 2, tocate aproximativ
  • țelină 2-3 bețișoare, tocate aproximativ
  • usturoi 2 cuișoare, piei pe ele, ușor bătute
  • cimbru 2 crenguțe
  • salvie câteva frunze
  • foi de dafin 2

AMESTECARE CURANȚĂ

  • usturoi 1 cuișor, curățat
  • cuișoare 2
  • anason stelat 1
  • fructe de ienupăr 2
  • boabe de piper negru 1 linguriță
  • frunza de dafin 1
  • cimbru 2 crenguțe, frunze culese
  • zahăr brun moale deschis 20g
  • sare vită vindecând sare 45g, (vezi notele de mai jos)

A SERVI

  • covrigi 8
  • muștar englezesc sau american (în funcție de cât de fierbinte îți place)
  • murături cu mărar

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți pieptul într-un vas sau vas mare, puțin adânc. Pentru a face amestecul de întărire, folosiți un pistil și un mortar pentru a zdrobi usturoiul, cuișoarele, anasonul stelat, boabele de ienupăr, boabele de piper, dafinul și frunzele de cimbru până la măcinarea aproximativă. Se amestecă zahărul, urmat de amestecul de cură, asigurându-se că a fost măsurat cu precizie proporțional cu greutatea cărnii – urmați instrucțiunile ambalajului pentru îndrumare. Înveliți pieptul cu amestecul de saramură, frecându-l bine în carne și în orice grăsime din jur.

  • Pasul 2

    Puneți pieptul și orice amestec de saramură rămas într-o pungă mare pentru congelator, închideți-o cu fermoar (stoarcând cât mai mult aer posibil), apoi puneți-o într-un recipient etanș și găsiți un loc în frigider. Se lasă la saramură timp de 1 săptămână, rotind zilnic pieptul pentru a permite carnea să se vindece uniform. Ar trebui să observați ceva lichid în pungă după o zi sau două – acesta este un semn că procesul de saramură funcționează.

  • Pasul 3

    Cu o noapte înainte de servire, scoateți pieptul din punga de congelare, ștergeți orice amestec de saramură și puneți-l într-o tigaie mare. Umpleți tigaia cu apă rece, puneți un capac și lăsați pieptul la macerat peste noapte.

  • Pasul 4

    A doua zi, scurgeți apa din oală și umpleți-o cu suficientă apă proaspătă pentru a acoperi pieptul cu aproximativ 5cm. Aruncați ceapa tocată, morcovii și țelina, precum și usturoiul, cimbru, salvie și frunze de dafin. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți ușor pieptul pentru 2-21/ 2 ore (în funcție de grosime). Acest lucru descompune colagenul din carne, transformându-l în gelatină, rezultând textura suculentă și suculentă pe care o doriți pentru o carne de vită excelentă. Gatiti inca o ora daca preferati ca carnea de vita sa se prabuseasca aproape cand o muscati.

  • Pasul 5

    Scoateți tigaia de pe foc și cuibrați o foaie de hârtie de copt deasupra apei pentru a menține carnea de vită scufundată și pentru a opri uscarea. Lăsați carnea de vită sărată să se răcească timp de 30 de minute, apoi ridicați-o pe o tocătoare (folosiți bulionul rămas ca bază pentru o supă, dacă doriți). Feliați carnea de vită sărată groasă și încărcați-o direct în covrigi în timp ce este încă caldă, împreună cu cât muștar și cât mai multe murături de mărar pe care le puteți manipula. Orice carne de vită sărată rămasă se va păstra timp de o săptămână la frigider – înfășurați în folie și reîncălziți la cuptor la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 timp de 15 minute sau până când este fierbinte.

.
#Carne #vită #sărată
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast