Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Wellington de vita cu Duxelles de ciuperci

Carne de vită Wellington

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Aceasta este o rețetă clasică de carne de vită Wellington. Folosiți carne de vită Aberdeen Angus dacă puteți, deoarece are o textură minunată, untoasă. Adăugarea de ulei de trufe conferă acestui fel de mâncare o întorsătură decadentă. Se serveste cu cartofi dauphinoise


Descoperiți cum să faceți carne de vită Wellington plus unele dintre cele mai bune rețete ale noastre, inclusiv mini Wellington de vită, Wellington vegetarian, Wellington vegan și Wellington de conopidă.

Pentru mai multe idei, consultați rețetele noastre de carne de vită, rețetele de friptură de vită și rețetele de friptură.


Ce fel de carne folosești pentru Wellington de vită?

Wellington de vită se face în mod clasic cu friptură de file, deoarece aceasta este o bucată de carne foarte slabă. Pe măsură ce este gătit într-o tavă de patiserie, o tăietură cu prea multă grăsime nu s-ar face și ar putea fi dură și grasă. Slăbirea fileului înseamnă că gătirea mai lentă vă va oferi o bucată fragedă de carne.


Cum gătesc un Wellington de vită?

Începeți prin a vă prăji friptura pe toate părțile într-o tigaie fierbinte. Aceasta este singura caramelizare pe care o va obține friptura, așa că aceasta va asigura un wellington mai delicios. Scoateți din tigaie și gătiți eșalota și ciupercile tocate mărunt până când toată apa lor a fost eliberată și evaporată, iar amestecul este foarte uscat – acest lucru este cunoscut sub numele de „farsă”. Răciți complet.

Întindeți aluatul de foietaj, întindeți câteva felii de șuncă de parma și apoi adăugați un strat de farsă cu ciuperci, apoi friptura. Înfășurați farsa de jur împrejur și apoi înveliți complet în șuncă de parma și foietaj. Puneti usor aluatul cu dosul unui cutit, doar pentru decor si ungeti foarte bine cu ou batut. Gatiti la 200C/ventilator 180C/gaz 6 – diferite dimensiuni de file/friptură vor necesita timpi diferite.


Sfaturi pentru a face carne de vită Wellington

Răciți-vă bucățile înainte de a găti. Aluatul rece, umplutura și friptura vă vor asigura că obțineți cele mai bune rezultate – friptura dvs. este mai probabil să fie rară atunci când gătiți de la rece, deoarece va dura mai mult pentru a se găti prea mult. Produsul de patiserie este întotdeauna mai bine gătit de la rece, acest lucru va asigura un aluat crocant.

În mod tradițional, wellington-urile erau învelite într-o clătită subțire în loc de șuncă de parma. Acesta acționează ca un burete subțire, pentru a absorbi orice suc care se scurge la gătit sau la odihnă, astfel încât să nu existe șansa de a se uda fundul. Schimbați clătite subțiri în loc de șuncă de parma pentru un plus de siguranță.

Odihnește bine Wellington-ul. Dacă este tăiat prea devreme, sucul de la carne se va inunda și se va înmuia direct în aluatul tău.


Ingrediente

  • file de vita 1 kg, nu o coadă
  • ulei de masline
  • aluat foietaj tot unt pachet de 500 g
  • ou 1, bătut

DUXELLES

  • eşalotă 500 g, tocate fin
  • ciuperci nasturi 500g, tulpinile îndepărtate și tocate mărunt
  • unt sărat 200 g
  • ulei de trufe

Metodă

  • Pasul 1

    Faceți duxelles-urile cu o zi înainte. Prajiti usor salota si ciupercile in unt pana devin pulpa, aproximativ 1 ora, adaugati mai mult unt daca amestecul pare uscat. Adăugați o picătură de ulei de trufe. Răciți și răcoriți.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 220c/ventilator 200/gaz 7. Tamponează fileul de vită tăiat cu piper negru măcinat. Se incinge o tigaie cu putin ulei pana este foarte incins si se caleste carnea de vita peste tot. Se lasa sa se raceasca complet. Rulați carnea de vită în duxelles, bătând-o și apăsând-o peste toată carnea de vită.

  • Pasul 3

    Întindeți aluatul, puneți carnea de vită în centrul unei jumătăți (apăsați înapoi orice bucăți de duxelles care se desprind) și îndoiți aluatul deasupra. Sigilați marginea (udăți puțin marginea pentru a o ajuta să se lipească) și apoi tăiați orice exces. Ungeți marginile și faceți o frunză pentru a decora blatul cu orice aluat în plus. Ungeți cu ou bătut.

  • Pasul 4

    Gatiti timp de 30 de minute sau pana cand aluatul este rumenit si crocant. Dacă bucata ta de carne de vită a fost foarte grasă, poate avea nevoie de mai mult timp. Cel mai bun mod de a testa este să lipiți cu grijă și îngrijit o frigărui în carnea de vită, să numărați până la trei și apoi să o testați pe încheietura mâinii. Dacă este rece, carnea de vită va fi crudă, dacă este caldă atunci carnea de vită va fi rară, iar dacă este fierbinte, va fi gătită. Se lasă să stea o jumătate de oră înainte de a tăia.

Informatii nutritionale

  • Kcals 568
  • Gras 42.9g
  • Carbohidrați 6.1g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 39,8g
  • Sare 0,8g
#Carne #vită #Wellington
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *