Skip to content

Tipul bucătăriei:

13200

Carnitas de porc fierte lent cu salsa de tomatillo

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Puțin efort

Carnitas este următorul pas înainte de tacos. În mod tradițional, gătită încet în grăsime, carnea este fragedă de topită. Această rețetă de carnitas de porc gătite lent cu salsa de tomatillo este o versiune mai ușoară. Cumpărați tomate de pe mexgrocer.co.uk.


Ingrediente

  • umăr de porc fără piele 2 kg, tăiate în bucăți foarte mari, aproximativ 10 cm
  • chimen măcinat 1 lingura
  • coriandru 1½ linguriță
  • bat de scortisoara 1
  • foi de dafin 2
  • ceapă 1, sferturi
  • usturoi 4 cuișoare, lăsate întregi
  • portocale 2 mari, suc
  • tomatele 1 cutie mare sau 2 cutii mai mici sau 6-8 rosii mari verzi/necoapte
  • usturoi 3 cuișoare, pe piele
  • ardei iute verzi 3, înjumătățit pe lungime
  • ceapă 1, decojit și tăiat în sferturi
  • coriandru o mână de frunze
  • ulei de masline
  • tortilla calde sau ceapă roșie feliată fin sau feta mărunțită sau felii de lime sau coriandru

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face salsa puneți tomatele, usturoiul, ardeiul iute și ceapa pe o tavă de copt. Se condimenteaza si se amesteca cu putin ulei de masline apoi se prajeste la 220C/ventilator 200C/gaz 7 pana ce ceapa si usturoiul si chilli sunt foarte moi si putin carbonizate la margini, cam 15-20 de minute. Curățați usturoiul, aruncați tulpinile de ardei iute. Pune totul într-un robot de bucătărie cu coriandru și amestecă până se omogenizează.

  • Pasul 2

    Coborâți cuptorul la 130C/ventilator 110C/gaz 1. Aruncați carnea de porc cu niște condimente și condimentele. Puneți în fundul unei caserole foarte mari, puțin adânci, sau a unui vas de copt și introduceți scorțișoara, foile de dafin, ceapa și usturoiul. Se toarnă peste sucul de portocale. Puneți un capac, sau acoperiți strâns cu folie, apoi acoperiți și gătiți timp de 4 ore.

  • Pasul 3

    Scoatem capacul si dam focul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se toarna excesul de lichid din carne intr-un vas si se scoate scortisoara. Gatiti inca 20-30 de minute pana cand carnea de porc incepe sa se crocante la margini. Maruntiți grosier carnea de porc, adăugând câteva linguri din lichidul rezervat, apoi îngrămădiți în tortilla calde cu salsa și acompaniamente.

Informatii nutritionale

  • Kcals 312
  • Gras 18.5g
  • Saturate 5.8g
  • Carbohidrați 7.2g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 28.3g
  • Sare 0,2g
#Carnitas #porc #fierte #lent #salsa #tomatillo
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *