Tipul bucătăriei:
Carnitas de porc trase la foc mic
- servește 6-8
- Uşor
Umpleți tacosuri moi cu carne de porc trasă gătită în chipotle afumat și oregano și acoperiți cu varză roșie zingy, ardei iute și coriandru pentru o modalitate ușoară de a hrăni o mulțime
Autorul rețetei John Gregory-Smith spune … „Aceste carnitas de carne de porc tandre sunt inspirate de taqueria mea preferată din lume: Salud în Barrio Logan, San Diego. Această cafenea murdară servește mâncăruri și margarite congelate ucigașe. ”
Ingrediente
- umăr de porc fără piele, dezosat 1,2 kg
- fulgi de chilli uscat chipotle 2 lingurițe
- oregano uscat 2 lingurițe
- granule de usturoi ½ linguriță
- supă de pui 750ml
- suc proaspăt de portocale 150ml
- lămâie verde 1, suc
- foi de dafin 4
A SERVI
- varza rosie ½, mărunțită
- lămâie verde 1, suc
- tacosuri moi 12
- ardei iute 2, feliate mărunt
- frunze de coriandru o mână mare
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Puneți carnea de porc într-un bol de amestecare și presărați chipotle, oregano, granule de usturoi și un praf bun de sare. Se freacă bine în carne și se transferă într-o tigaie cu capac suficient de mare, astfel încât carnea de porc să se potrivească perfect.
-
Pasul 2
Se toarnă bulionul, sucul de portocale și sucul de lămâie în tigaie și se adaugă frunzele de dafin. Lichidul ar trebui să acopere totul – dacă nu, completați cu apă. Puneți capacul și gătiți în cuptor timp de 3-3 ½ ore sau până când puteți despărți carnea cu furculițe. Transferați carnea de porc într-un castron și acoperiți.
-
Pasul 3
Scoateți frunzele de dafin din lichiorul de gătit și aduceți la fierbere la foc mediu. Reduceți sosul pentru 20-25 de minute sau până când rămân doar aproximativ 1/5. Tăiați carnea, apoi răsturnați sosul lipicios și amestecați bine pentru a se încălzi. Sezon.
-
Pasul 4
Aruncați varza roșie cu sucul de lime și puțină sare, apoi serviți carnea de porc cu tacos, varza îmbrăcată, ardei iute și frunze de coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 238
- Gras 13.9g
- Saturează 4.7g
- Carbohidrați 1.9g
- Zaharuri 1.7g
- Fibră 0,7g
- Proteină 26g
- Sare 0,8g