Skip to content

Tipul bucătăriei:

cârtiță de bibilică

cârtiță de bibilică

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4

Dacă nu ați încercat niciodată această oală mexicană, atunci aceasta este o rețetă simplă și delicioasă, care cu siguranță vă va captiva. Ardeiul chipotle oferă căldură, ciocolata neagră netezește aroma și transformă bibilica într-un fel de mâncare special pentru distracție. Serviți cu orez cu vârf de lime și lime suplimentară în lateral.


Ingrediente

  • ardei iute ancho uscat 2
  • ulei de floarea soarelui
  • bibilică 1, articulat și îndepărtat pielea
  • ceapa 2, tocat
  • măcinat sau chimen 2 lingurite
  • scorțișoară măcinată 1½ linguriță
  • usturoi 2 cuișoare
  • stafide 50 g
  • migdale 50 g, piele lăsată
  • pasta de chipotle 1 lingura
  • roșii feliate tavă de 400 g
  • supă de pui 400 ml
  • ciocolata neagra 25 g (cel puțin 80% substanțe solide de cacao)
  • tei 4, 2 cu coaja si zeama
  • orez gatit a servi
  • ceapa rosie 1 mic, feliat subțire
  • golden caster suga r 1 lingura
  • coriandru o mână

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ardeii iute într-un bol și adăugați suficientă apă clocotită pentru a acoperi. Lăsați timp de 20 de minute.

  • Pasul 2

    Între timp, puneți 2 linguri de ulei într-o tigaie mare sau o tavă și rumeniți bine rosturile de bibilică peste tot. Se pune pe o farfurie si se adauga ceapa in tigaie pentru a le inmuia. Se amestecă condimentele timp de un minut.

  • Pasul 3

    Scoateți ardeii iute din apă și îndepărtați și aruncați semințele și tulpina. Puneți într-un blender sau robot de bucătărie cu 5 linguri de lichid de înmuiat împreună cu usturoiul și stafidele. Trimiteți până la o pastă, apoi adăugați nucile și pulsați din nou pentru a toca fin. Răzuiți în tigaie cu pasta de chipotle, roșiile tăiate și supa. Pune pulpele și pulpele înapoi în tigaie, acoperim și fierbem timp de 40 de minute.

  • Pasul 4

    Se amestecă bine alunița și se adaugă sânii. Acoperiți și fierbeți încă 20 de minute.

  • Pasul 5

    Scoateți bibilica și lăsați capacul închis, astfel încât sosul să fiarbă și să se îngroașe în timp ce folosiți 2 furculițe pentru a mărunta toată carnea de pe oase. Întoarceți carnea în tigaia cu ciocolata și continuați să fierbeți ușor încă 15 minute.

  • Pasul 6

    În timp ce sosul fierbe, pregătiți acompaniamentele. Se amestecă coaja a două lime în orez cu niște condimente. Amestecați ceapa roșie cu 2 linguri de suc de lamaie din limele cu coajă și zahărul. Tăiați limele rămase în felii.

  • Pasul 7

    Gustați alunița pentru condiment și dacă sosul s-a îngroșat prea mult, adăugați un strop de apă. Se amestecă coriandru și se servește cu orezul lime, ceapa roșie și felii de lime pentru stoarcere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 512
  • Carbohidrați 29.9g
  • Proteină 37,5g
  • Gras 26.7g
  • Sare 0,7g
  • Fibră 5g
#cârtiță #bibilică
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *