Tipul bucătăriei:
cârtiță de bibilică
- serveste 4
Dacă nu ați încercat niciodată această oală mexicană, atunci aceasta este o rețetă simplă și delicioasă, care cu siguranță vă va captiva. Ardeiul chipotle oferă căldură, ciocolata neagră netezește aroma și transformă bibilica într-un fel de mâncare special pentru distracție. Serviți cu orez cu vârf de lime și lime suplimentară în lateral.
Ingrediente
- ardei iute ancho uscat 2
- ulei de floarea soarelui
- bibilică 1, articulat și îndepărtat pielea
- ceapa 2, tocat
- măcinat sau chimen 2 lingurite
- scorțișoară măcinată 1½ linguriță
- usturoi 2 cuișoare
- stafide 50 g
- migdale 50 g, piele lăsată
- pasta de chipotle 1 lingura
- roșii feliate tavă de 400 g
- supă de pui 400 ml
- ciocolata neagra 25 g (cel puțin 80% substanțe solide de cacao)
- tei 4, 2 cu coaja si zeama
- orez gatit a servi
- ceapa rosie 1 mic, feliat subțire
- golden caster suga r 1 lingura
- coriandru o mână
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ardeii iute într-un bol și adăugați suficientă apă clocotită pentru a acoperi. Lăsați timp de 20 de minute.
-
Pasul 2
Între timp, puneți 2 linguri de ulei într-o tigaie mare sau o tavă și rumeniți bine rosturile de bibilică peste tot. Se pune pe o farfurie si se adauga ceapa in tigaie pentru a le inmuia. Se amestecă condimentele timp de un minut.
-
Pasul 3
Scoateți ardeii iute din apă și îndepărtați și aruncați semințele și tulpina. Puneți într-un blender sau robot de bucătărie cu 5 linguri de lichid de înmuiat împreună cu usturoiul și stafidele. Trimiteți până la o pastă, apoi adăugați nucile și pulsați din nou pentru a toca fin. Răzuiți în tigaie cu pasta de chipotle, roșiile tăiate și supa. Pune pulpele și pulpele înapoi în tigaie, acoperim și fierbem timp de 40 de minute.
-
Pasul 4
Se amestecă bine alunița și se adaugă sânii. Acoperiți și fierbeți încă 20 de minute.
-
Pasul 5
Scoateți bibilica și lăsați capacul închis, astfel încât sosul să fiarbă și să se îngroașe în timp ce folosiți 2 furculițe pentru a mărunta toată carnea de pe oase. Întoarceți carnea în tigaia cu ciocolata și continuați să fierbeți ușor încă 15 minute.
-
Pasul 6
În timp ce sosul fierbe, pregătiți acompaniamentele. Se amestecă coaja a două lime în orez cu niște condimente. Amestecați ceapa roșie cu 2 linguri de suc de lamaie din limele cu coajă și zahărul. Tăiați limele rămase în felii.
-
Pasul 7
Gustați alunița pentru condiment și dacă sosul s-a îngroșat prea mult, adăugați un strop de apă. Se amestecă coriandru și se servește cu orezul lime, ceapa roșie și felii de lime pentru stoarcere.
Informatii nutritionale
- Kcals 512
- Carbohidrați 29.9g
- Proteină 37,5g
- Gras 26.7g
- Sare 0,7g
- Fibră 5g