Tipul bucătăriei:
Cartofi dulci copți cu cremă feta și chorizo crocant
- serveste 2
- Uşor
În unele nopți, doar un cartof copt va face. De ce să nu o faceți ceva mai specială cu această rețetă de cartofi dulci copți cu cremă feta și chorizo crocant? Mâncare de confort suprem.
Ingrediente
- cartofi dulci 2 mari, curățate
- smantana 100 ml
- feta 50g, maruntita
- jalapeños murat 4 felii dintr-un borcan, tocate
- coriandru tocat pentru a face 2 linguri
- chorizo 4 felii dintr-un pachet de delicatese, tăiate fâșii
- nasturel o mână, să servească
Metodă
-
Pasul 1
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Înțepăm cartofii peste tot cu o furculiță apoi coaceți aproximativ 45 de minute, sau până se înmoaie.
-
Pasul 2
Pasul 2
În timp ce cartofii se coace, amestecați smântâna și feta într-un robot de bucătărie mic (sau amestecați foarte bine într-un castron). Se amestecă jalapeños și coriandru. Prăjiți chorizo-ul într-o tigaie uscată până devine crocant.
-
Pasul 3
Pasul 3
Împărțiți cartofii și împărțiți crema de feta între ei. Se presara peste chorizo crocant si se serveste cu nasturel.
Informatii nutritionale
- Kcals 565
- Carbohidrați 63g
- Proteină 16.2g
- Gras 25.2g
- Sare 1.8g
- Saturate 14g
- Fibră 10.5g