Skip to content

Tipul bucătăriei:

Caserolă de pui cu găluște într-un bol de servire

Caserolă cu pui

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această caserolă reconfortantă de pui Dijon este o oală ușoară care va hrăni familia în doar o oră, cu găluște cu unt deasupra


Încearcă rețeta noastră de caserolă de pui, apoi verifică caserola de cârnați, caserola vegetariană, stroganoff de pui, chasseur de pui și mai multe rețete de caserole.

Ingrediente

  • unt 25 g
  • eşalotă 4, tocate fin
  • pulpe de pui fără piele și dezosate 6, sferturi în bucăți
  • făină simplă 2 lingurite
  • vin alb 300 ml
  • supă de pui 150 ml
  • crema dubla 150 ml
  • tarhon 2 linguri de tocat
  • pătrunjel cu frunze plate 1 lingura de tocat
  • mustar Dijon 2 lingurite

GĂLUSTE

  • unt 100 g, congelate
  • făină auto-crescătoare 200 g
  • tarhon 1 lingurita tocata
  • pătrunjel cu frunze plate 2 linguri de tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește untul într-o caserolă mare rezistentă la cuptor, apoi se adaugă eșalota și se fierbe ușor până când se înmoaie. Adăugați puiul, întorcându-l până când toată carnea devine opacă și ușor aurie. Se presară peste făină și se amestecă bine. Adaugam vinul, amestecand treptat, apoi adaugam supa de pui. Se fierbe timp de 15 minute, apoi se adaugă smântâna, ierburile și muștarul și se mai fierbe încă 10 minute.

  • Pasul 2

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pentru a face galustele, se rade grosolan untul si se amesteca in faina cu ierburile si condimentele din belsug. Adăugați 3-4 linguri de apă rece și amestecați până obțineți un aluat moale. Împărțiți-le în 12 bile și așezați-le deasupra caserolei.

  • Pasul 3

    Se da la cuptor pentru 20 de minute, până când găluștele sunt umflate și aurii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 838
  • Gras 38.1g
  • Saturate 32g
  • Carbohidrați 43.9g
  • Fibră 2.8g
  • Proteină 22.3g
  • Sare 1.6g
.
#Caserolă #pui
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *