Skip to content

Tipul bucătăriei:

Caserolă de căprioară și ienupăr într-un castron servită cu piure

Caserolă de căprioară

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă de caserolă cu căprioară și ienupăr este ușor de făcut și are mai puțin de 300 de calorii, dar oferă tot confortul pe care l-ați dori de iarnă


Încearcă această caserolă de căprioară, apoi verifică-ne caserolă de cârnați, caserolă cu pui, caserolă vegetariană și rețete mai reconfortante de caserolă.

Ingrediente

  • ulei de masline
  • cârpă de căprioară 500 g, tăiate cubulețe
  • slănină 2 erupții, tocate
  • ceapă 1, feliat
  • tulpina de telina 1, tăiate mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, tocate
  • vin roșu 250 ml
  • cub de supa de vita 1
  • ciuperci sălbatice uscate o mână mică (4-5g), tocată
  • jeleu de afine 1 lingura
  • boabe de ienupăr 6, zdrobit
  • crengute de cimbru 2
  • frunze de rozmarin tocat pentru a face 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 150C/ventilator 130C/gaz 2. Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o caserolă care poate fi folosită pentru a rumeni carnea de căprioară în loturi. Scoateți carnea cu o lingură cu fantă când este gata.

  • Pasul 2

    Prăjiți baconul în aceeași tigaie, apoi scoateți-l.

  • Pasul 3

    Adăugați ceapa și țelina și prăjiți ușor, amestecând din când în când, până încep să se înmoaie, apoi adăugați usturoiul și continuați să gătiți până când legumele încep să se coloreze.

  • Pasul 4

    Se pune caprioara si baconul in tigaie, se adauga vinul, 250ml apa, cubul de bulion maruntit, ciupercile, jeleul de merisoare si boabele de ienupar. Desprindeți frunzele de crenguțele de cimbru și adăugați-le și ele, împreună cu rozmarinul tocat. Gatiti 3 ore, acoperit, pana cand carnea este frageda si se destrama. Serviți cu piure.

Informatii nutritionale

  • Kcals 284
  • Gras 9.9g
  • Saturate 2.6g
  • Carbohidrați 6.6g
  • Fibră 1.1g
  • Proteină 31.2g
  • Sare 1.3g
.
#Caserolă #căprioară
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *