Skip to content

Tipul bucătăriei:

1936

Ceafa de miel, scortisoara si spanac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Ceafa de miel condimentată învelită în aluat filo crocant și pudrată cu scorțișoară și zahăr pudră pentru o masă delicioasă gata în 1 oră.


Ingrediente

  • lămâie 1, suc si jumatate din coaja rasa
  • fulgi de sare 1 lingura
  • ardei iute roșu 1 lungă, fără sămânță și tocată mărunt
  • cimbru 1 crenguță, numai frunze
  • ceafa de miel 3 fileuri, tăiate și tăiate în bucăți mari
  • aluat filo 10 foi (aproximativ 300 g)
  • unt 100 g, topit
  • spanac 200 g
  • bat de scortisoara 1
  • scorțișoară măcinată o ciupitura
  • zahăr pudră 1 lingura

sos de iaurt

  • iaurt grecesc 200 g
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • castravete ½
  • scorțișoară măcinată 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Puneti intr-un castron jumatate din zeama de lamaie, sarea, chilli si frunzele de cimbru. Se amestecă cu mielul și se lasă 20 de minute.

  • Pasul 2

    Pentru a face 2 colete (fiecare pachet va alimenta 2 ca principal), așezați 2 foi de filo pe o suprafață și ungeți ambele cu puțin unt topit. Așezați o altă foaie deasupra fiecăruia la un sfert de tură și faceți același lucru de încă trei ori, periând cu mai mult unt pe măsură ce mergeți.

  • Pasul 3

    Încinge o tigaie mare și adaugă restul de unt. Prăjiți mielul încet, fără a-l colora prea mult. Se scot după 3-4 minute și se lasă să se odihnească.

  • Pasul 4

    Puneti spanacul in tava de miel cu batonul de scortisoara si un praf de scortisoara macinata si amestecati. Puneți un capac și lăsați spanacul să se ofilească și să se gătească câteva minute. Se condimenteaza bine, apoi se imparte intre filo uns cu unt, lasand in tava surplusul de zeama.

  • Pasul 5

    Puneți mielul deasupra spanacului, apoi rulați fiecare pachet în sus, inserând capetele pe măsură ce mergeți. Puneți pachetele pe o tavă unsă cu unt, cu capetele ascunse dedesubt. Ungeți fiecare cu mai mult unt și stropiți cu puțină scorțișoară măcinată. Coaceți timp de 25 de minute până devin crocante și aurii.

  • Pasul 6

    Pentru a face sosul de iaurt, amestecați iaurtul grecesc cu usturoiul și restul de suc de lămâie și asezonați. Curățați castraveții, tăiați-le în jumătate pe lungime și îndepărtați semințele cu o linguriță. Se taie felii subtiri si se adauga la iaurt cu un praf de scortisoara macinata. Chill.

  • Pasul 7

    Se amestecă zahărul pudră și încă un praf de scorțișoară și, folosind o strecurătoare de ceai sau o sită mică, pudrează fiecare pachet cu amestecul. Înjumătăți sau sferturi și serviți cu sosul de iaurt.

Informatii nutritionale

  • Kcals 543
  • Carbohidrați 48.6g
  • Proteină 34.5g
  • Gras 24.8g
  • Sare 3.43g
  • Fibră 1.4g
#Ceafa #miel #scortisoara #spanac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *