Tipul bucătăriei:
Char siu bol de orez de porc
- servește 4 persoane
- Uşor
Această rețetă de inspirație chineză provine de la TĀ TĀ Eatery din Londra. Acolo, gătesc carnea de porc timp de opt ore la o temperatură foarte scăzută, dar această rețetă a fost adaptată pentru cuptoarele de casă
Ingrediente
- gât sau burtă de porc 1 kg
- orez cu bob scurt 400g
- ulei vegetal 4 linguri
- ceapa verde 4, tocate mărunt, verde și alb separate
- sos usor de soia 4 linguri
- galbenusuri de ou 4, a servi
- nori (alge marine) 2 foi, feliate mărunt
- seminte de susan a servi
MARINADA
- mustar Dijon 3 linguri
- Miere 200g
- Chinezesc cu cinci condimente 25g
- pudra de ceapa 15g
- praf de usturoi 15g
- piper alb măcinat 1 linguriță
- sos usor de soia 6 linguri
- sos negru de soia 2 linguri
- ulei de susan 1 lingură
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă toate ingredientele pentru marinată și, folosind fie mâinile, fie o lingură, se acoperă uniform carnea cu sos. Se răcește și se lasă la marinat 24 de ore.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 140C / ventilator 120 / gaz 1. Transferați carnea de porc și marinada pe o tavă de prăjit, adăugați o cană de apă și acoperiți-o bine cu folie. Gatiti 4 ore. Verificați nivelul apei pe jumătate, pentru a vă asigura că marinada nu arde.
-
Pasul 3
Scoateți folia și rotiți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Puneți carnea de porc înapoi pentru a carameliza carnea timp de 30 de minute, tocind la fiecare 10-15 minute, apoi scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se odihnească. Carnea ar trebui să aibă o margine mai închisă, dar să nu fie arsă.
-
Pasul 4
Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei înainte de a tăia la grosimea dorită. O preferăm subțire. Un cuțit de pâine îți oferă felii îngrijite.
-
Pasul 5
Pentru orez – puneți-l într-un castron cu apă rece și frecați ușor pentru a spăla amidonul. Scoateți apa și umpleți-o cu apă proaspătă. Repetați acest proces de mai multe ori până când apa iese limpede. Pe măsură ce orezul începe să absoarbă puțină apă, devine fragil, deci trebuie să fii blând cu el.
-
Pasul 6
Puneți oala în care veți găti orezul pe niște cântare de bucătărie și puneți-o la zero. Puneți orezul spălat în oală și completați-l cu apă până ajunge la 800g în total.
-
Pasul 7
Acoperiți oala cu un capac și aduceți-o la fierbere, apoi reduceți focul la minim și gătiți până când toată apa a dispărut și puteți vedea câteva găuri pe suprafața orezului.
-
Pasul 8
Opriți focul și lăsați-l să se aburească 10 minute cu capacul pus. Scoateți capacul. Se amestecă orezul pentru a separa boabele și se eliberează aburul rămas. Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie mică până când este fierbinte, apoi amestecați în verdeață ceapa de primăvară și sos de soia ușor. Se amestecă ușor prin orez.
-
Pasul 9
Împărțiți orezul între patru boluri, aranjați câteva felii de porc deasupra și puneți gălbenușul de ou crud în mijloc. Presărați partea albă a cepei de primăvară, nori și semințe de susan deasupra.
Informatii nutritionale
- Kcals 1199
- Gras 51.7g
- Saturează 13.5g
- Carbohidrați 126,9g
- Zaharuri 45.1g
- Fibră 4.7g
- Proteină 52.1g
- Sare 7.7g