Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un castron de tocană cu un șervețel și furculiță în dreapta

Cheat’s laghman

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Laghman este un fel de mâncare cu tăiței uigur, acoperit cu o tocană ușoară de carne și legume. Faceți versiunea noastră ușoară cu arome încălzitoare și tăiței de ouă groși alunecoși


Rețeta laghman a acestui înșelător este adaptată din Nisipurile roșii de Caroline Eden (26 GBP, Quadrille). Încercați-l apoi verificați mai multe dintre rețetele noastre ușoare de tăiței, cum ar fi pui chow mein, tăiței Shanghai și tăiței kimchi.

Bucătarii uiguri cer pe bună dreptate ca tăiței să fie trageți manual, dar sunt profesioniști în arta delicată și dificilă de a trage și a arunca tăiței și, dacă nu sunteți, este dificil să o spuneți ușor. Această versiune (fără tragere de inimă) înșeală tăiței, dar îți aduce aromele încălzitoare ale laghmanului, un fel de mâncare servit în toată Asia Centrală, popular printre toată lumea, de la comisarii de ieri până la șahii de astăzi.

Ingrediente

  • taitei groși de ou 275g
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri
  • friptură de picior de miel 500g, tăiate în bucăți de mușcătură
  • ceapă 1, cubulete
  • usturoi 2-4 cuișoare, feliate subțire
  • semințe de chimen 1 linguriță
  • varza chinezeasca 150g, tocat în bucăți de mușcătură
  • ardei rosu 1, tocat în bucăți de 2cm
  • piper verde 1, tocat în bucăți de 2cm
  • ardei iute roșu 1, însămânțat și feliat subțire
  • piure de tomate 2 linguri
  • stoc de vita 350ml
  • seminte de susan 1 lingură, pentru a garni
  • arpagic a garni (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Pregătiți toate ingredientele înainte de a începe, apoi gătiți tăiței urmând instrucțiunile de ambalare. Adăugați 1 lingură de ulei într-un wok sau tigaie mare și puneți la foc mediu. Condimentați bine mielul înainte de a-l prăji timp de 5 minute – păstrați-l în mișcare în tigaie, altfel se va lipi. Când este aproape gătit, îndepărtați și acoperiți cu folie pentru a-l menține suculent.

  • Pasul 2

    Adăugați încă o lingură de ulei și păstrați wok-ul sau tigaia la foc mediu. Se prăjește ceapa cu usturoiul și semințele de chimen câteva minute, amestecând tot timpul. Adăugați toate celelalte legume, împreună cu piureul de roșii, și prăjiți la foc mediu-mare timp de 20 de minute sau până când legumele s-au înmuiat. Adăugați bulionul și aduceți-l la fierbere, lăsându-l să se baloneze încă 10 minute, astfel încât să înceapă să se îngroașe. Adăugați mielul înapoi în tigaie împreună cu sucurile sale pentru a se încălzi, verificați condimentul și scoateți-l de pe foc.

  • Pasul 3

    Serviți tăiței în boluri mari, cu tocană deasupra, presărând peste niște semințe de susan și arpagic, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 642
  • Gras 27.7g
  • Saturează 9.8g
  • Carbohidrați 57.7g
  • Zaharuri 6.5g
  • Fibră 8.8g
  • Proteină 36.2g
  • Sare 0,8g
.
#Cheats #laghman
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *