Tipul bucătăriei:
Chifle de porc și mere murate
- face 6
- Puțin efort
Am luat o combinație clasică de arome britanice și i-am dat o notă modernă cu aceste chifle bao din carne de porc și mere murate. Sunt puțin efort, dar merită
Încercați aceste chifle bao de porc, apoi verificați și chiflele noastre cu burtă de porc, găluște de porc și altele Rețete chinezești.
Ingrediente
- burtă de porc 500g bucata, pielea si excesul de grasime indepartate
- sos de soia 100 ml
- cidru uscat 100 ml
- anason stelat 1
- coriandru un buchet, frunze culese pentru a servi
- kecap manis 6 linguri
- Cinci condimente chinezești 1/4 lingurita, plus un praf
- cidru uscat 6 linguri
- Miere 6 linguri
- drojdie cu acțiune rapidă 5g
- făină de pâine albă tare 330g, plus extra pentru praf
- lapte praf 2 linguri
- praf de copt o ciupitura
- zahăr tos auriu 30 g
- ulei de masline
- oțet de cidru 100 ml
- zahăr tos auriu 75 g
- Mar rosu 1, fără miez și feliate subțire
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Pune burta de porc într-o tavă mică de copt și amestecă soia, cidrul, 200ml apă și anasonul stelat într-un ulcior. Se toarnă peste carne, adăugând puțină apă dacă trebuie să acoperi. Acoperiți strâns cu folie și gătiți timp de 3 ore. Se lasa la racit 1 ora in lichid, apoi se ridica, aruncand marinada. În această etapă, puteți lăsa să se răcească complet, înveliți în clingflim și răciți peste noapte sau până când sunteți gata de glazură.
-
Pasul 2
Pentru chifle se amestecă drojdia cu 180 ml apă călduță și se lasă să spumeze câteva minute. Amestecați făina, laptele praf, praful de copt, zahărul și ½ linguriță sare în bolul unui mixer cu stand. Folosind accesoriul pentru cârlig de aluat la viteză medie, turnați amestecul de drojdie și apă și amestecați timp de 5 minute până se formează o minge.
-
Pasul 3
Stropiți încet cu 35 ml ulei de măsline până se omogenizează bine. Continuați să amestecați la viteză medie timp de 10 minute până când arată foarte neted.
-
Pasul 4
Pune aluatul intr-un vas usor uns cu ulei, acopera cu folie alimentara si tine-l la loc caldut, pana isi dubleaza volumul, aproximativ 1 ora.
-
Pasul 5
Doborâți aluatul înapoi cu mâinile, apoi tăiați în 6-8 bile, de aproximativ 100 g fiecare. Formați bile și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și acoperiți cu folie alimentară unsă în timp ce modelați restul. (Le puteți răci peste noapte dacă doriți.)
-
Pasul 6
Pentru a face murătura, încălziți oțetul și zahărul cu un praf de condiment chinezesc 5 și sare până când zahărul se dizolvă. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga marul. Acoperiți și răciți.
-
Pasul 7
Dați cuptorul până la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Amestecați ingredientele pentru glazură și fierbeți într-o tigaie mică până devine siropoasă, amestecând de câteva ori. Turnați câteva linguri de glazură într-un vas mic și păstrați pentru servire ca sos. Ungeți aproximativ jumătate din ceea ce a rămas peste carnea de porc și transferați-l pe un gratar așezat peste o tavă de prăjire tapetată cu folie de staniol (acest lucru va prinde orice picături de glazură și va opri arderea pe tavă). Gatiti timp de 30 de minute pana cand devine auriu inchis si caramelizat, ungeti cu glazura ramasa la jumatate.
-
Pasul 8
Întindeți fiecare bilă de aluat pe o suprafață de lucru foarte ușor înfăinată, într-o formă ovală, înmuiați un betisoare în ulei și îndoiți aluatul peste el. Adăugați un pătrat de hârtie de copt în pliu pentru a nu se lipi. Pune hârtie de copt în coșuri de metal sau bambus pentru aburi (2 la un coș, deoarece se vor ridica mult în timpul gătitului). Lăsați să se dovedească din nou timp de 10 minute înainte de a se aburi.
-
Pasul 9
Chiflele se fierb la abur timp de 15-20 de minute sau până când chiflele și-au dublat volumul, sunt moi și elastice și revin atunci când le apăsați. Rotiți coșurile pentru aburi la fiecare 5 minute dacă cele de jos se gătesc mai repede decât cele de sus.
-
Pasul 10
Pentru a servi, reîncălziți ușor sosul dacă s-a îngroșat prea mult pentru a fi turnat în chifle. Taiati carnea de porc fasii subtiri, puneti in chifle cu o lingura de sos, cateva felii de mar murat si frunze de coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 586
- Gras 18.1g
- Saturate 5g
- Carbohidrați 80,6g
- Fibră 2.1g
- Proteină 23.1g
- Sare 1.6g