Tipul bucătăriei:
Chiftelă de porc bánh mì
- servește 4 persoane
- Uşor
Am ambalat aceste sandvișuri vietnameze crocante cu chiftele suculente de porc, legume murate feliate subțire și ierburi proaspete
Ingrediente
- carne tocată de porc 500g
- usturoi 3 cuișoare, zdrobite
- ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, rase mărunt
- ardei iute roșu 1, tocat mărunt
- sos de pește 2 linguri
- zahăr brun moale deschis 1 lingură
- ulei vegetal 1 lingură
MURĂTURI
- otet de orez 3 linguri
- zahăr brun moale deschis 1 lingură
- castravete 1 mic, decojit în panglici
- morcov 1 mic, decojit în panglici
- mooli ¼, decojit în panglici
- ardei iute roșu 1, feliat subțire
A SERVI
- baghete mici 4, înjumătățit pe orizontală
- maioneză 8 linguri
- ceapa de primăvară 1, feliat fin
- coriandru o mică mână de frunze
- mentă o mică mână de frunze
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face murăturile, puneți oțetul de orez, zahărul și câteva condimente într-un castron și bateți. Se adaugă castravetele, morcovul, mooli și ardeiul iute, se amestecă bine și se răcește 30 de minute.
-
Pasul 2
Incarcati tocatul intr-un castron cu usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, sosul de peste si zaharul si amestecati foarte bine. Se formează în 20 de chiftele și se răcește timp de 30 de minute.
-
Pasul 3
Încălziți uleiul într-o tigaie mare antiaderentă și prăjiți chiftelele timp de 6-8 minute la foc mediu sau până sunt cu adevărat aurii și fierte. Întindeți baghetele cu multă maion pe ambele părți, apoi îngrămădiți chiftelele. Scurgeți murăturile și completați-le și împreună cu câteva ceapă de primăvară, coriandru și mentă.
Informatii nutritionale
- Kcals 971
- Gras 66.2g
- Saturează 8.7g
- Carbohidrați 58.2g
- Zaharuri 17.2g
- Fibră 3.8g
- Proteină 33,8g
- Sare 2.7g