Tipul bucătăriei:
Chiftele chipotle afumate
- serveste 4
- Uşor
Aroma afumată și condimentată a acestor chiftele se potrivește bine cu avocado, orzo cald și smântână și face, de asemenea, o umplutură grozavă de tortilla.
Încercați aceste chiftele picante chipotle, apoi consultați mai multe rețete de chifteluțe, cum ar fi chiftele noastre italiene la cuptor și chiftele vegetariene.
Urmărește videoclipul nostru de 20 de secunde pentru cel mai simplu mod de a împroșca un avocado…
Ingrediente
- carne tocată de vită 500 g
- ceapa rosie 1 mare, ras
- coriandru un buchet mic, tocat
- pasta de chipotle 2 linguri
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- roșii feliate 2 cutii de 400 g
- supă de pui 200 ml
- smantana 4 linguri
- avocado 1, feliat pentru a servi
- orzo fierte pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți tocată, jumătate din ceapă și coriandru și 1 lingură de pastă de chipotle într-un castron. Se amestecă bine și se formează 20 de chiftele mici.
-
Pasul 2
Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie, se adauga chiftelele si se prajesc pana se rumenesc peste tot apoi se scot. Adăugați restul de ceapă și usturoiul ras în aceeași tigaie și gătiți până se înmoaie.
Adăugați restul de pastă de chipotle și gătiți timp de un minut, apoi adăugați roșiile și supa de pui.
Se fierbe timp de 10-15 minute până când sosul s-a îngroșat înainte de a adăuga chiftelele din nou și de a mai găti încă 10 minute.
-
Pasul 3
Se serveste pe orzo cu smantana, niste avocado si presarat cu coriandru in plus.
Informatii nutritionale
- Kcals 385
- Gras 24.4g
- Carbohidrați 11.8g
- Fibră 3.3g
- Proteină 29.7g
- Sare 0,8g