Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un vas de copt umplut cu chiftele de miel cu feta albă, ierburi verzi și nuci de pin

Chiftele Harissa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Dulci și condimentate, aceste chiftele de miel cu feta sunt inspirate din aromele clasice din Orientul Mijlociu, cu harissa, melasă de rodie, caise uscate și condimente parfumate. Serviți cu pâine sau cu lingură peste cușcuș uns cu unt pentru o îmbrățișare călduroasă într-un castron


Faceți aceste chifteluțe de miel harissa, apoi verificați chiftelele noastre de miel, chiftelele sănătoase, chiftelele de pui harissa și mai multe rețete de chifteluțe.

Ingrediente

  • tocată de miel 500 g
  • caise uscate 5, tocate fin
  • nuci de pin 40 g, prăjită, plus suplimentar pentru servire
  • pesmet moale 50 g
  • ou 1, bătut
  • chimen măcinat 1 lingura
  • coriandru ½ grămadă mică, frunze culese și tocate mărunt
  • ceapă 1 mare, tocat fin
  • Belazu Rose Harissa Pesto 4 linguri
  • ulei de masline 2 linguri
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
  • fulgi de chilli ¼ – ½ linguriță, (opțional)
  • roșii feliate tavă de 400 g
  • naut Tavă de 400 g, scursă și clătită
  • melasa de rodie 1 lingura
  • feta 50g, maruntita
  • iaurt și cușcuș cu unt a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți mielul, caisele, nucile de pin, pesmetul, oul, chimenul, jumătate de coriandru, jumătate de ceapă și jumătate de pesto Belazu Rose Harissa într-un castron mare, cu niște condimente. Se amestecă bine, folosind mâinile curate, și se rulează în 28-30 de chiftele, se transferă pe o farfurie sau o tavă și se dă la rece timp de 10 minute.

  • Pasul 2

    Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie mare și adâncă și se prăjesc chiftelele până se rumenesc peste tot. Scoateți-l pe o farfurie când se rumenește folosind o lingură cu fantă – poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi.

  • Pasul 3

    Încălziți uleiul rămas în tigaie și prăjiți ceapa rămasă timp de 5 minute până se înmoaie. Adăugați usturoiul și fulgii de ardei iute, dacă folosiți, și gătiți încă 1 minut până când sunt parfumate. Pune roșiile, jumătate de cutie de apă, restul de pesto Belazu Rose Harissa, năutul și melasa de rodie. Aduceți la fiert și gătiți timp de 15-20 de minute sau până când se îngroașă și este moale. Se cuibără în chifteluțe și se toarnă toate sucurile care se odihnesc, apoi se fierb din nou la fiert și se fierbe, acoperit, timp de 10 minute, până când chiftelele sunt fierte.

  • Pasul 4

    Se împrăștie peste feta și încă câteva nuci de pin, apoi se pune un vârtej de iaurt și restul de coriandru. Serviți cu niște cușcuș cu unt în parte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 647
  • Gras 39,7g
  • Saturate 11.8g
  • Carbohidrați 31g
  • Zaharuri 14.2g
  • Fibră 7.6g
  • Proteină 37,5g
  • Sare 1.5g
#Chiftele #Harissa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *