Skip to content

Tipul bucătăriei:

Chifteluțe de vițel la prăjit cu ciuperci de usturoi și cremă de parmezan

Chifteluțe de vițel prăjite cu sos de ciuperci

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Cea mai bună masă pentru spaghete și chiftele. Sunați schimbările și folosiți carne de vițel pentru chiftele și un sos rapid de ciuperci de casă. Aceasta este mâncarea perfectă de familie


Încercați aceste chiftele de vițel cu sos de ciuperci, apoi verificați mai multe retete de chiftelutecum ar fi al nostru chiftele italiene la cuptor și chiftele vegetariene. Pentru mai multă inspirație pentru rețeta de vițel, încercați șnitelul nostru de wiener și cotlet de vițel.

Ingrediente

  • carne de vitel tocata 1 kg
  • ceapă 1, tocat grosier
  • pătrunjel o grămadă mare
  • lămâi 2, zestă
  • ciuperci de castan 500 g, tăiate la jumătate
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate subțiri
  • ulei de masline 2 linguri
  • sherry mediu 6 linguri
  • crème fraîche oală de 200 g
  • parmezan 4 linguri, ras fin

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune carnea de vițel, ceapa, jumătate din pătrunjel și coaja de lămâie într-un robot de bucătărie, cu puțină sare și piper dacă vrei, apoi se presează până se amestecă bine.

  • Pasul 2

    Formați carnea în 25-30 de bile și puneți-le într-o tavă mare. Aranjați ciupercile într-o tavă separată sau într-o tigaie rezistentă la cuptor, stropiți cu usturoi și stropiți cu ulei, sare și piper. Prăjiți chiftelele timp de 25 de minute, adăugând ciupercile pe raftul de mai jos după 10 minute.

  • Pasul 3

    Transferați forma cu ciuperci pe plită. Se amestecă sherry și crème fraîche și se fierbe ușor. Se amestecă parmezanul apoi se adaugă chiftelele. Presaram peste patrunjelul ramas, tocat grosier. Serviți cu spaghete.

Informatii nutritionale

  • Kcals 453
  • Gras 30.8g
  • Carbohidrați 4g
  • Fibră 1.4g
  • Proteină 38,5g
  • Sare 0,5g
#Chifteluțe #vițel #prăjite #sos #ciuperci
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *