Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Chilli Con Carne Cu Chiftele

Chilli con carne cu chiftelute

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Luați clasicul ardei iute cu chiftele de vită pentru o masă reconfortantă de familie, plină cu o mulțime de condimente și ardei


Încercați acest chilli con carne de chiftelă sau consultați rețetele noastre ușoare de chilli con carne, ardei vegetarieni, ardei vegan și multe altele.

Ingrediente

  • ulei de masline 2 linguri
  • ceapă 1, tocat
  • piper verde 1, cubulete
  • ardei rosu 1, cubulete
  • pudră de ardei iute 2 lingurițe
  • chimen măcinat 2 lingurițe
  • boia afumată 1⁄2 linguriță
  • granule de usturoi 1 linguriță
  • oregano uscat 2 lingurițe
  • roșii feliate 2 cutii de 400 g
  • piure de tomate 2 linguri
  • stoc de vita 400 ml
  • fasole roșie 400g tablă, clătită și scursă
  • coriandru o grămadă mică, tocată, plus un plus de servit (opțional)
  • orez a servi
  • cheddar matur 100g, ras pentru servit
  • smantana 150g, pentru a servi

CHIFTELE

  • carne tocata de vita 500g
  • ceapă 1, ras și exces de lichid stors
  • granule de usturoi 1 linguriță
  • pudră de ardei iute 1 linguriță
  • chimen măcinat 1 linguriță
  • firimituri de pâine 50g
  • gălbenuș de ou 1

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face chiftelele, puneți toate ingredientele și mult condiment într-un castron și amestecați foarte bine cu mâinile. Se rostogolește în 30 de chiftele de măr.

  • Pasul 2

    Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă. Gatiti chiftelele in bucati pana se rumenesc bine peste tot, apoi scoateti-le pe o farfurie cu o lingura cu fante.

  • Pasul 3

    Adăugați ceapa în aceeași tigaie (împreună cu puțin ulei dacă este necesar) și gătiți timp de 8 minute până se înmoaie și devine auriu închis. Adăugați ardeii și gătiți încă 8 minute până când încep să se înmoaie și să se coloreze.

  • Pasul 4

    Adăugați toate condimentele și ierburile și amestecați totul timp de câteva minute, lăsând condimentele să se gătească puțin. Adăugați roșiile tocate, piureul și supa și aduceți-le la foc mic, amestecând.

  • Pasul 5

    Se fierbe, neacoperit, timp de 15 minute până când amestecul s-a îngroșat, apoi se adaugă chiftelele și fasolea și se fierbe încă 20 de minute. Se amestecă coriandrul și se servește cu orez, brânză, smântână și mai mult coriandru, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 528
  • Gras 31,8g
  • Saturează 14.1g
  • Carbohidrați 24.9g
  • Zaharuri 12.1g
  • Fibră 8.1g
  • Proteină 31,5g
  • Sare 0,9g
.
#Chilli #con #carne #chiftelute
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *