Tipul bucătăriei:
Cidru de conservă de pui
- servește 4 persoane
- Uşor
Acest pui de cutie de cidru este un adevărat showstopper pentru grătar. Gătitul puiului pe o cutie păstrează carnea umedă și plină de aromă, în timp ce sosul chimichurri piperat o duce la un alt nivel
Încercați această răsucire pe un pui fript sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui fript.
Ne place puiul de bere și am creat o rețetă pentru puiul de conservă de cidru pentru o adevărată piesă centrală de grătar în această vară. Încercați aici rețeta noastră distractivă de pui la grătar
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- pui 1 mediu, în jur de 1,5 kg
- cidru 1 cutie de 440 ml
Marinadă
- sare de mare 1 lingură
- zahăr brun închis 1 lingură
- boia afumată 1 lingură
- cimbru uscat 1 linguriță
- fulgi de chilli 1 linguriță
- pudra de muștar 1 linguriță
- granule de usturoi 1/2 linguriță
Chimichurri
- șalotă 1, tocat mărunt
- patrunjel cu frunze plate o grămadă, tocată mărunt
- oregano uscat 1 lingură
- fulgi de chilli 1 linguriță
- usturoi 1 cuișor, tocat mărunt
- oțet de cidru 3 linguri
- ulei de măsline extra virgin 3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Folosind un cuțit ascuțit, îndepărtați capetele toiagelor sau „gleznele” puiului, deoarece acestea se pot bloca în grătarul grătarului.
-
Pasul 2
Într-un castron, amestecați toate ingredientele pentru marinată. Se freacă peste tot puiul, pe dinăuntru și pe exterior, și se marinează cel puțin 4 ore, dar de preferință peste noapte.
-
Pasul 3
Încălziți grătarul la o temperatură medie, în jurul valorii de 220C, fie cărbunii înălțați pe o parte, fie o parte a arzătoarelor pe gaz oprite.
-
Pasul 4
Deschideți cutia de cidru și turnați 100ml într-un castron. Puneți puiul deasupra cutiei de cidru, introducându-l în cavitate și trăgând puiul în jos, asigurându-vă că este stabil.
-
Pasul 5
Pentru a face chimichurri, adăugați toate ingredientele în vasul de cidru și amestecați bine. Condimentați și turnați jumătate într-un castron separat.
-
Pasul 6
Lăsați unul în frigider să se răcească și țineți unul lângă grătar cu o perie.
-
Pasul 7
Așezați puiul în poziție verticală pe grătar, cu sânii îndepărtați de căldura directă.
-
Pasul 8
Închideți cu grijă capacul și gătiți timp de 45 de minute, periat în mod regulat cu chimichurri. Întoarceți puiul spre foc direct și gătiți încă 45 de minute, periat regulat.
-
Pasul 9
Odată gătit, scoateți cutia de cidru și lăsați-o pe o farfurie timp de 20 de minute.
-
Pasul 10
Se servește cu chimichurri refrigerate de la frigider.
Informatii nutritionale
- Kcals 505
- Gras 30.9g
- Saturează 7.4g
- Carbohidrați 6.5g
- Zaharuri 6.3g
- Fibră 3.1g
- Proteină 47.1g
- Sare 4.2g