Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pui de bere din bere făcut cu cidru

Cidru de conservă de pui

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Acest pui de cutie de cidru este un adevărat showstopper pentru grătar. Gătitul puiului pe o cutie păstrează carnea umedă și plină de aromă, în timp ce sosul chimichurri piperat o duce la un alt nivel


Încercați această răsucire pe un pui fript sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui fript.


Ne place puiul de bere și am creat o rețetă pentru puiul de conservă de cidru pentru o adevărată piesă centrală de grătar în această vară. Încercați aici rețeta noastră distractivă de pui la grătar

* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • pui 1 mediu, în jur de 1,5 kg
  • cidru 1 cutie de 440 ml

Marinadă

  • sare de mare 1 lingură
  • zahăr brun închis 1 lingură
  • boia afumată 1 lingură
  • cimbru uscat 1 linguriță
  • fulgi de chilli 1 linguriță
  • pudra de muștar 1 linguriță
  • granule de usturoi 1/2 linguriță

Chimichurri

  • șalotă 1, tocat mărunt
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă, tocată mărunt
  • oregano uscat 1 lingură
  • fulgi de chilli 1 linguriță
  • usturoi 1 cuișor, tocat mărunt
  • oțet de cidru 3 linguri
  • ulei de măsline extra virgin 3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Folosind un cuțit ascuțit, îndepărtați capetele toiagelor sau „gleznele” puiului, deoarece acestea se pot bloca în grătarul grătarului.

  • Pasul 2

    Într-un castron, amestecați toate ingredientele pentru marinată. Se freacă peste tot puiul, pe dinăuntru și pe exterior, și se marinează cel puțin 4 ore, dar de preferință peste noapte.

  • Pasul 3

    Încălziți grătarul la o temperatură medie, în jurul valorii de 220C, fie cărbunii înălțați pe o parte, fie o parte a arzătoarelor pe gaz oprite.

  • Pasul 4

    Deschideți cutia de cidru și turnați 100ml într-un castron. Puneți puiul deasupra cutiei de cidru, introducându-l în cavitate și trăgând puiul în jos, asigurându-vă că este stabil.

  • Pasul 5

    Pentru a face chimichurri, adăugați toate ingredientele în vasul de cidru și amestecați bine. Condimentați și turnați jumătate într-un castron separat.

  • Pasul 6

    Lăsați unul în frigider să se răcească și țineți unul lângă grătar cu o perie.

  • Pasul 7

    Așezați puiul în poziție verticală pe grătar, cu sânii îndepărtați de căldura directă.

  • Pasul 8

    Închideți cu grijă capacul și gătiți timp de 45 de minute, periat în mod regulat cu chimichurri. Întoarceți puiul spre foc direct și gătiți încă 45 de minute, periat regulat.

  • Pasul 9

    Odată gătit, scoateți cutia de cidru și lăsați-o pe o farfurie timp de 20 de minute.

  • Pasul 10

    Se servește cu chimichurri refrigerate de la frigider.

Informatii nutritionale

  • Kcals 505
  • Gras 30.9g
  • Saturează 7.4g
  • Carbohidrați 6.5g
  • Zaharuri 6.3g
  • Fibră 3.1g
  • Proteină 47.1g
  • Sare 4.2g
.
#Cidru #conservă #pui
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *