Tipul bucătăriei:
Clatite coapte
- serveste 4
- Uşor
Folosiți resturile de clătite și șuncă fiartă transformându-le în această coacere reconfortantă. Gata în puțin peste o oră, face o cină ușoară pentru patru
Încercați această rețetă de clătite coapte, apoi verificați clătitele noastre americane, clătitele vegane, clătitele sărate cu aluat și mai multe rețete de clătite sărate.
Ingrediente
- ulei de floarea soarelui 1 lingura
- ciuperci de castan 250 g, feliate
- spanac 300 g, tocat
- șuncă 200 g, tocat
- mustar Dijon 1 lingura
- boabe întregi de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță
- gruyère 100 g, ras fin
- crema dubla 300 ml
- nucşoară un grătar bun
- salată verde a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu-mare si se prajesc ciupercile cu un praf de sare timp de 10 minute pana cand lichidul s-a evaporat si ciupercile s-au caramelizat. Reduceți focul, adăugați spanacul și se ofilește timp de 5 minute înainte de a adăuga șunca, muștarul, ardeiul și jumătate din gruyère. Sezon.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Împărțiți amestecul de ciuperci între clătite și rulați fiecare. Pune-le într-o tavă de copt de 20 cm x 30 cm, cu capetele deschise spre partea cea mai lungă. Se toarnă peste smântână și se împrăștie peste o rază bună de nucșoară, restul de gruyère și niște condimente.
-
Pasul 3
Coacem la cuptor 20 de minute pana cand clocotesc si devin aurii deasupra. Se serveste cu o salata verde.
Informatii nutritionale
- Kcals 758
- Gras 61.3g
- Saturate 32.4g
- Carbohidrați 24.2g
- Zaharuri 2.5g
- Fibră 1.4g
- Proteină 26.7g
- Sare 2.8g