Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie roz pal acoperită cu clătite coapte umplute cu sos cremos de ciuperci, spanac și șuncă, cu frunze de salată verde în lateral

Clatite coapte

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Folosiți resturile de clătite și șuncă fiartă transformându-le în această coacere reconfortantă. Gata în puțin peste o oră, face o cină ușoară pentru patru


Încercați această rețetă de clătite coapte, apoi verificați clătitele noastre americane, clătitele vegane, clătitele sărate cu aluat și mai multe rețete de clătite sărate.

Ingrediente

  • ulei de floarea soarelui 1 lingura
  • ciuperci de castan 250 g, feliate
  • spanac 300 g, tocat
  • șuncă 200 g, tocat
  • mustar Dijon 1 lingura
  • boabe întregi de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță
  • gruyère 100 g, ras fin
  • crema dubla 300 ml
  • nucşoară un grătar bun
  • salată verde a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu-mare si se prajesc ciupercile cu un praf de sare timp de 10 minute pana cand lichidul s-a evaporat si ciupercile s-au caramelizat. Reduceți focul, adăugați spanacul și se ofilește timp de 5 minute înainte de a adăuga șunca, muștarul, ardeiul și jumătate din gruyère. Sezon.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Împărțiți amestecul de ciuperci între clătite și rulați fiecare. Pune-le într-o tavă de copt de 20 cm x 30 cm, cu capetele deschise spre partea cea mai lungă. Se toarnă peste smântână și se împrăștie peste o rază bună de nucșoară, restul de gruyère și niște condimente.

  • Pasul 3

    Coacem la cuptor 20 de minute pana cand clocotesc si devin aurii deasupra. Se serveste cu o salata verde.

Informatii nutritionale

  • Kcals 758
  • Gras 61.3g
  • Saturate 32.4g
  • Carbohidrați 24.2g
  • Zaharuri 2.5g
  • Fibră 1.4g
  • Proteină 26.7g
  • Sare 2.8g
#Clatite #coapte
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *