Skip to content

Tipul bucătăriei:

Clătite de rață la Peking

Clătite de rață la Peking

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Serviți rața Peking cu niște chutney de mango încălzit pentru o notă de fructe sau, pentru un acompaniament mai tradițional, faceți sosul de rață


Încercați clătitele de rață peking de la Ching-He Huang, apoi verificați clătitele noastre americane, clătitele sărate, clătitele cu cartofi, clătitele cu aluat și mai multe rețete de clătite.

Încercați și mai multe rețete de rață, cum ar fi rața noastră hoisin și gyoza de rață.

Există un tip de rață numit Pekin care este crescută pentru a avea mai puțină grăsime, ceea ce o face perfectă pentru această rețetă, deoarece pielea se cropește mai ușor.

Ingrediente

  • rață 1 (cautați rațe în aer liber Pekin în Waitrose)
  • miere curgătoare 5 linguri
  • sos de soia închis 2 linguri
  • Cinci condimente chinezești 4 linguri
  • zahăr brun moale 2 linguri
  • Clătite de rață la Peking 24 (cumpărați proaspăt sau congelat din supermarketurile asiatice)
  • ceapa verde 6, tăiate în fâșii lungi și subțiri
  • castravete 1, semințele îndepărtate și tăiate în fâșii lungi și subțiri
  • chutney de mango optional, a servi

SOS DE RAȚĂ PEKING

  • ulei de susan 2 linguri
  • sos hoisin 6 linguri
  • zahăr pudră 6 linguri
  • sos de soia închis 1 lingura
  • faina de porumb
  • apa rece ca gheata

Metodă

  • Pasul 1

    Pune rața pe un grătar peste o tavă și toarnă peste un ibric cu apă clocotită. Aruncați apa și uscați rața cu hârtie de bucătărie. Amestecați mierea, sosul de soia, pudra cu cinci condimente și zahărul brun și ungeți amestecul peste rață, în interior și în exterior. Lăsați-l să se usuce și apoi periați din nou. Repetați, folosind cea mai mare parte din marinadă, dar rezervați 4-5 linguri. Lasă rața descoperită la frigider peste noapte (sau cel puțin 4 ore) să se usuce.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/Gaz 6. Pune rața pe un grătar într-o tavă. Gatiti 45 de minute apoi intoarceti si ungeti cu marinada rezervata. Verificați ca pasărea să nu se întunecă prea mult (dacă dați cuptorul mai jos), apoi gătiți încă 45 de minute sau până când pielea devine crocantă. Scoateți, acoperiți și odihniți-vă.

  • Pasul 3

    Pentru a face sosul, încălziți o tigaie cu 6 linguri de apă și adăugați toate ingredientele pentru sos, cu excepția făinii de porumb amestecate. Cand sosul incepe sa clocoteasca putin, adaugam faina de porumb si amestecam bine. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.

  • Pasul 4

    Se fierb clătitele la abur timp de 2-3 minute până se înmoaie sau se fierb pentru scurt timp la microunde.

  • Pasul 5

    Tăiați rața și aranjați-o pe o farfurie încălzită. Serviți cu sosul de rață sau chutney de mango, castraveți, ceapă primăvară și clătite.

#Clătite #rață #Peking
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *