Tipul bucătăriei:
Coada de bou înăbușită
- serveste 6
- Uşor
O caserolă bogată, plină de aromă, care trebuie doar introdusă la cuptor pentru câteva ore. Serviți cu piure pentru o masă super.
Ingrediente
- cozi de boi 2 aproximativ 2 kg tăiate în bucăți
- făină simplă 50 g
- ulei de masline
- bacon taiat gros 400 g tăiate în bucăți
- morcovi 2
- praz 1
- țelină 2
- pătrunjel cu frunze plate o grămadă mare
- salvie 2 crengute
- vin roșu 75 cl
- supa de vita 1 litru
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Tăiați excesul de grăsime din coada de bou. Se condimentează bine și se pudrează cu puțină făină. Încinge 5 linguri de ulei într-o caserolă mare sau într-o tavă de prăjire, se adaugă coada de bou și se rumenește peste tot. Scoateți, apoi repetați cu slănina, înainte de a pune coada de bou și orice sucuri în tigaie.
-
Pasul 2
Legați strâns morcovii, prazul, țelina și ierburile într-un mănunchi cu sfoară de bucătărie și adăugați-l în carne cu vinul. Se aduce la fierbere, răzuind bucățile lipite de fund, apoi se toarnă supa și se acoperă cu un strat dublu de pergament pentru copt.
-
Pasul 3
Gatiti la cuptor timp de 4 ore, pana cand carnea este moale si cade de pe os. Serviți cu piure.