Skip to content

Tipul bucătăriei:

7863

Coada de bou înăbușită

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

O caserolă bogată, plină de aromă, care trebuie doar introdusă la cuptor pentru câteva ore. Serviți cu piure pentru o masă super.


Ingrediente

  • cozi de boi 2 aproximativ 2 kg tăiate în bucăți
  • făină simplă 50 g
  • ulei de masline
  • bacon taiat gros 400 g tăiate în bucăți
  • morcovi 2
  • praz 1
  • țelină 2
  • pătrunjel cu frunze plate o grămadă mare
  • salvie 2 crengute
  • vin roșu 75 cl
  • supa de vita 1 litru

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Tăiați excesul de grăsime din coada de bou. Se condimentează bine și se pudrează cu puțină făină. Încinge 5 linguri de ulei într-o caserolă mare sau într-o tavă de prăjire, se adaugă coada de bou și se rumenește peste tot. Scoateți, apoi repetați cu slănina, înainte de a pune coada de bou și orice sucuri în tigaie.

  • Pasul 2

    Legați strâns morcovii, prazul, țelina și ierburile într-un mănunchi cu sfoară de bucătărie și adăugați-l în carne cu vinul. Se aduce la fierbere, răzuind bucățile lipite de fund, apoi se toarnă supa și se acoperă cu un strat dublu de pergament pentru copt.

  • Pasul 3

    Gatiti la cuptor timp de 4 ore, pana cand carnea este moale si cade de pe os. Serviți cu piure.

#Coada #bou #înăbușită
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *