Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de friptură de coastă de vită cu unt de măduvă

Coasta de vita cu unt de maduva osoasa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Gătitul unei fripturi uriașe de coastă poate fi destul de descurajantă, așa că ne place această metodă simplificată, iar untul de măduvă o duce la următorul nivel. Cere-ți măcelarul să despartă oasele pentru tine.


Ingrediente

  • coastă de vită 1, aproximativ 1 kg, (uneori numit cote de boeuf) tăiat în franceză
  • ulei de masline
  • piper negru spart
  • fulgi de sare de mare
  • nasturel imbracat cu zeama de lamaie si ulei de masline a servi

UNT DE MĂDUA OSEA

  • oasele măduvei 2, împărțit longitudinal
  • unt moale 150 g
  • eşalotă 2, tocate fin
  • pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face untul de maduva se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se pun oasele pe o tava si se fierb la cuptor 20 de minute. Odată ce se răcește suficient pentru a fi manevrat, răzuiți măduva de pe oase într-un castron.

  • Pasul 2

    Se încălzește un buton mic de unt moale într-o tigaie apoi se gătește ușor eșalota cu un praf de sare până când se înmoaie foarte bine. Răciți, apoi puneți eșapa, măduva, restul de unt și pătrunjelul într-un castron. Se condimenteaza bine apoi se bate totul cu telul electric pana se bate si palid la culoare. Înfășurați într-o folie alimentară și păstrați la frigider.

  • Pasul 3

    Scoateți coasta din frigider cu aproximativ 45 de minute înainte de a dori să o gătiți. Frecați carnea cu ulei de măsline, apoi condimentați puternic cu piper negru spart și sare de mare.

  • Pasul 4

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Încinge o grătar sau o tigaie cu fundul greu și se prăjește carnea de vită – începând cu partea grasă, astfel încât grăsimea să intre în tigaie. Se prăjește carnea de vită pe fiecare parte până se rumenește frumos – aproximativ 8-10 minute – apoi se ridică într-o tavă și se termină de gătit la cuptor timp de 25-30 de minute pentru mediu, întorcându-se la jumătate. Cand carnea de vita este gata, lasam sa se odihneasca 15 minute. Se serveste pe o tabla cu felii de unt si nasturel imbracat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 415
  • Gras 33.4g
  • Saturate 13.9g
  • Carbohidrați 0,7g
  • Zaharuri 0,5g
  • Fibră 0,3g
  • Proteină 27.8g
  • Sare 0,4g
.
#Coasta #vita #unt #maduva #osoasa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *