Tipul bucătăriei:
Coasta de vita cu unt de maduva osoasa
- serveste 4
- Uşor
Gătitul unei fripturi uriașe de coastă poate fi destul de descurajantă, așa că ne place această metodă simplificată, iar untul de măduvă o duce la următorul nivel. Cere-ți măcelarul să despartă oasele pentru tine.
Ingrediente
- coastă de vită 1, aproximativ 1 kg, (uneori numit cote de boeuf) tăiat în franceză
- ulei de masline
- piper negru spart
- fulgi de sare de mare
- nasturel imbracat cu zeama de lamaie si ulei de masline a servi
UNT DE MĂDUA OSEA
- oasele măduvei 2, împărțit longitudinal
- unt moale 150 g
- eşalotă 2, tocate fin
- pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face untul de maduva se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se pun oasele pe o tava si se fierb la cuptor 20 de minute. Odată ce se răcește suficient pentru a fi manevrat, răzuiți măduva de pe oase într-un castron.
-
Pasul 2
Se încălzește un buton mic de unt moale într-o tigaie apoi se gătește ușor eșalota cu un praf de sare până când se înmoaie foarte bine. Răciți, apoi puneți eșapa, măduva, restul de unt și pătrunjelul într-un castron. Se condimenteaza bine apoi se bate totul cu telul electric pana se bate si palid la culoare. Înfășurați într-o folie alimentară și păstrați la frigider.
-
Pasul 3
Scoateți coasta din frigider cu aproximativ 45 de minute înainte de a dori să o gătiți. Frecați carnea cu ulei de măsline, apoi condimentați puternic cu piper negru spart și sare de mare.
-
Pasul 4
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Încinge o grătar sau o tigaie cu fundul greu și se prăjește carnea de vită – începând cu partea grasă, astfel încât grăsimea să intre în tigaie. Se prăjește carnea de vită pe fiecare parte până se rumenește frumos – aproximativ 8-10 minute – apoi se ridică într-o tavă și se termină de gătit la cuptor timp de 25-30 de minute pentru mediu, întorcându-se la jumătate. Cand carnea de vita este gata, lasam sa se odihneasca 15 minute. Se serveste pe o tabla cu felii de unt si nasturel imbracat.
Informatii nutritionale
- Kcals 415
- Gras 33.4g
- Saturate 13.9g
- Carbohidrați 0,7g
- Zaharuri 0,5g
- Fibră 0,3g
- Proteină 27.8g
- Sare 0,4g