Tipul bucătăriei:
Coaste de bourbon care se destramă
- servește 4-6
- Uşor
Puține lucruri sunt mai satisfăcătoare de mâncat decât coaste fragede și lipicioase. Această rețetă adaugă un plus de bourbon glazură dulce, oferind o adevărată profunzime de aromă. Va fi un favorit al familiei.
Ingrediente
- coaste din spatele bebelușului 3 gratare, tăiate în porții sau 4-5 coaste
- anason stelat 2
- boabe de ienibahar 8
GLAZĂ DE BOURBON
- whisky bourbon 6 linguri
- zahăr moale brun deschis 100 g
- ketchup de roșii 100 g
- mustar Dijon 2 linguri
- sos Worcestershire 3 linguri
- sos de soia 4 linguri
- ienibahar măcinat 1½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pune bucățile de coastă, cu carnea în jos, într-un singur strat într-o tavă mare. Se toarnă peste suficientă apă clocotită pentru a acoperi, apoi se adaugă condimentele. Acoperiți strâns cu folie și gătiți timp de 2 ore.
-
Pasul 2
Puneți toate ingredientele pentru glazură într-o tigaie cu 2 linguri de apă și încălziți până se topesc.
-
Pasul 3
Scoateți coastele din cuptor și dați-o până la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Scurgeți tot lichidul din tavă. Întoarceți coastele cu pulpa în sus și ungeți cu glazură. Se prăjește timp de 30 de minute, adăugând mai multă glazură la jumătate până când coastele devin lipicioase și strălucitoare. Serviți, asigurându-vă că există o mulțime de șervețele pentru toată lumea.
Informatii nutritionale
- Kcals 629
- Gras 41.4g
- Saturate 14.8g
- Carbohidrați 23.3g
- Fibră 0,2g
- Proteină 31.3g
- Sare 3.8g