Tipul bucătăriei:

Coaste de porc caramelizate cu unt de arahide

Coaste de porc de arahide BBQ

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Uşor

Dacă caramelul cu unt de arahide sună ca ceva care este mai probabil să picurați peste înghețată, gândiți-vă din nou. Acest lucru ridică coastele de porc BBQ la un nivel cu totul nou – sunt cel mai bine servite pur și simplu cu o salată de citrice și orez


Încercați rețeta noastră de coaste de porc la grătar și serviți-le cu salata noastră colorată, aripi de pui și coapse de pui la grătar pentru un grătar suprem.

Ingrediente

  • coaste de porc pentru copii 2 kg
  • sos negru de soia 8 linguri
  • ketchup de roșii 7 linguri
  • melasă sau melea neagră 4 linguri
  • sos de pește 2 linguri
  • tei 2, suc pentru a face 5 linguri, plus pene pentru servit
  • unt de arahide neted 150g
  • Chinezesc cu cinci condimente 2 lingurițe
  • zahăr granulat auriu 200g

Metodă

  • Pasul 1

    Mai întâi gătiți coastele (acest lucru se poate face cu o zi înainte, cu coastele păstrate în frigider până când sunt gata să termine). Puneți coastele într-o tigaie mare mare sau caserolă cu 2 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup și 2 linguri melasă. Adăugați suficientă apă pentru a acoperi doar carnea, apoi aduceți la fierbere. Acoperiți, reduceți focul și fierbeți timp de 50 de minute-1 oră sau până când carnea este fragedă și se îndepărtează ușor de os atunci când este pusă cu o furculiță. Se scurge și se răcește, apoi se usucă.

  • Pasul 2

    Amestecați melasa rămasă, sosul de soia și ketchup-ul cu sosul de pește, sucul de lămâie, untul de arahide și cinci condimente într-un ulcior cu 150 ml de apă doar fiartă.

  • Pasul 3

    Faceți un caramel răspândind zahărul uniform pe fundul unei tigaii largi, cu fundul greu. Gatiti la foc mediu pana cand zaharul incepe sa se topeasca in jurul marginilor. Când siropul începe să se transforme într-o culoare chihlimbar pal, amestecați ușor spre centru până când tot zahărul pare lipicios. Continuă, amestecând ocazional, până când zahărul se topește și arată ca un sirop de arțar închis la culoare. Scoateți focul și amestecați amestecul din ulcior. Caramelul se va stropi – dacă unele se întăresc complet, puneți tigaia din nou la foc mic și amestecați pentru a se topi din nou într-un sos.

  • Pasul 4

    Se toarnă ½ sos peste coaste și se lasă la marinat 30 de minute (sau peste noapte, dacă aveți timp).

  • Pasul 5

    Când sunteți gata să mâncați, încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Căptușiți o tavă de copt superficială cu hârtie de copt sau folie, apoi răsturnați coastele sălbatice. Îndepărtați-le și turnați sau periați sosul rămas deasupra (s-ar putea să fie necesar să-l încălziți ușor pentru a slăbi). Gatiti, intorcandu-va la jumatate, timp de 25-30 de minute sau pana cand coastele sunt caramelizate si sosul este lipicios. Serviți cu pene de var pentru a le strânge.

Informatii nutritionale

  • Kcals 660
  • Gras 34,9g
  • Saturează 9.1g
  • Carbohidrați 56,9g
  • Zaharuri 54.6g
  • Fibră 2.6g
  • Proteină 28.3g
  • Sare 4.3g
.
#Coaste #porc #arahide #BBQ
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast