Skip to content

Tipul bucătăriei:

1896

Coaste de porc în stil grătar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Aceste coaste de porc dulci și lipicioase în stil grătar sunt una dintre rețetele noastre preferate. Pot fi gătite la grătar sau la cuptor, astfel încât să le poți savura tot timpul anului.


Ingrediente

  • coaste de burtă de porc 12 groase
  • fulgi de sare 1 lingura

freca

  • boia iute afumată 1 lingura
  • pudră de muștar englezesc 1 lingură grămadă
  • oregano uscat 2 linguri grămadă
  • fulgi de sare 1 lingura

sos de ungere

  • ketchup de roșii 200 ml
  • sos Worcestershire 1 lingura
  • melasă neagră 1 lingura
  • oțet de cidru 100 ml
  • piper alb măcinat 1 lingura
  • cuișoare 1 lingura
  • catei de usturoi 3, zdrobit

Metodă

  • Pasul 1

    Puneti coastele intr-o tigaie mare si acoperiti cu apa. Se adauga sarea si se aduce la fierbere. Se fierbe usor timp de 30 de minute. Se scurge bine si se usuca cu hartie de bucatarie. Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5 sau se aprinde gratarul si se lasa pana cand jarul devine portocaliu si gri si da o caldura buna, uniforma.

  • Pasul 2

    Puneți ingredientele pentru frecare într-un vas dreptunghiular puțin adânc și amestecați bine. Adăugați coastele de porc și rulați în frecare până când sunt bine acoperite.

  • Pasul 3

    Puneți ketchup-ul, sosul Worcestershire, melasă, oțetul, piperul, cățeii și usturoiul într-o cratiță și încălziți ușor până când melasă se topește și sosul este complet amestecat. Se ia de pe foc.

  • Pasul 4

    Vopsiți sosul gros pe coaste cu o pensulă de patiserie, având grijă să nu smulgeți frecarea. Așezați-le pe grătar și grătarul bine, răsturnându-le și vopsindu-le cu mai mult sos la fiecare 10 minute. Gatiti aproximativ 30-40 de minute pana cand se carbonizeaza frumos, dar lipicios.

  • Pasul 5

    Alternativ, dacă le gătiți la cuptor, puneți coastele pe o tavă de copt tapetată cu folie, în centrul cuptorului, timp de 40-45 de minute, scoțându-le la fiecare 15 minute pentru a le întoarce și le ungeți cu mai mult sos. Carnea de porc trebuie să fie fragedă, iar sosul gros și carbonizat pe alocuri.

  • Pasul 6

    Aduceți sosul rămas la fiert și fierbeți tare timp de 5 minute, amestecând. Se serveste fierbinte cu coaste si hartie de bucatarie din abundenta. Aceasta merge foarte bine cu salata de varză.

Informatii nutritionale

  • Kcals 696
  • Carbohidrați 19.3g
  • Proteină 54g
  • Gras 45.3g
  • Sare 5.31g
  • Fibră 0,6g
#Coaste #porc #în #stil #grătar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *