Tipul bucătăriei:
Coaste lipicioase cu 5 condimente cu salsa de porumb dulce
- serveste 4
- Uşor
Aceste coaste picante și lipicioase cu salsa proaspătă de porumb dulce sunt un răsfăț grozav de familie în weekend. În plus, coastele sunt de mare valoare, așa că nu trebuie să spargi bani pentru a te răsfăța.
Ingrediente
- coaste de porc 1,5 kg
- sos de soia 4 linguri
- orez vin Oțet 3 linguri
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- anason stelat 2
- Miere 4 linguri
- 1 lingura
- ulei de susan 1 lingura
SALSA DE PORUMB DULCE
- porumb dulce 1 tavă de 330 g, scursă
- roșii cherry 200 g, tăiate la jumătate
- ceapa rosie ½, tocat fin
- coriandru un buchet mic, tocat
- suc de lămâie ½, suc
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 150c/ventilator 130c/gaz 3. Punem coastele intr-o tava de prajit intr-un singur strat, presaram cu 2 linguri de soia, otetul de orez, usturoiul, anasonul stelat si turnam peste 300ml apa. Acoperiți strâns cu folie apoi gătiți timp de 2 ore.
-
Pasul 2
Întoarceți cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Descoperiți coastele și scurgeți supa de gătit. Se amestecă împreună mierea, 5 condimente, susanul și încă 2 linguri de soia și se toarnă peste coaste, amestecând pentru a se acoperi. Reveniți la cuptor și gătiți încă 20-30 de minute până când coastele sunt glazurate și lipicioase.
-
Pasul 3
Se amestecă toate ingredientele salsa împreună cu lămâia și se servesc cu coaste.
Informatii nutritionale
- Kcals 656
- Gras 33.2g
- Carbohidrați 33.5g
- Fibră 1.9g
- Proteină 58.1g
- Sare 2.4g