Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie cu o margine galbenă pe un fundal cu gresie albastră, umplută cu o coastă de fulgi și bucăți de castraveți și ardei iute

Coaste scurte de piper de Sichuan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Gătirea lentă a acestor coaste scurte în cuptor înainte de a termina grătarul va produce o carne moale care se topește, cu un fum afumat și picant din glazură.


Încercați coastele noastre lipicioase de piper de Sichuan, apoi verificați-ne Coaste de porc cu arahide la grătar, coaste glazurate miso și altele retete de coaste.

Ingrediente

  • coaste scurte de vită 4
  • boabe de piper de Sichuan 1 lingura
  • semințe de chimen 2 linguri
  • fulgi de ardei iute roșu uscat 1 lingura
  • sos de soia închis 3 linguri
  • oțet negru 3 linguri
  • zahăr brun deschis moale 100 g
  • supă de pui 750 ml
  • ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, decojite și tăiate felii
  • usturoi 8 cuișoare, zdrobite
  • coriandru un buchet mic, doar tulpini, plus frunze de servit

CASTRAVEȚI SMACKATI

  • castraveți 2
  • otet de orez 6 linguri
  • zahăr pudră 1 lingura
  • chiu chow chilli oil 2 linguri
  • usturoi 3 cuișoare, tăiate mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 2. Se condimentează foarte bine coastele și se pun într-o tavă mare, care să se potrivească perfect pe toate. Prăjiți boabele de piper și semințele de chimen într-o tigaie uscată până când miroase a pâine, apoi zdrobiți ușor cu un pistil și un mojar. Adăugați în tavă împreună cu fulgii de ardei iute uscat. Amestecați soia, oțetul negru, zahărul și bulionul, apoi turnați în tavă. Introduceți feliile de ghimbir, usturoiul și tulpinile de coriandru. Acoperiți cu un strat de hârtie de copt, apoi sigilați tava cu o foaie de folie. Coaceți timp de 5 ore până când coastele sunt fragede, dar nu se destramă.

  • Pasul 2

    Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, apoi se scot coastele pe o tava sau farfurie. Turnați lichidul de fiert într-o tigaie mare și puțin adâncă și gătiți la foc mediu până se reduce la o glazură. Scoateți usturoiul, ghimbirul și tulpinile de coriandru.

  • Pasul 3

    Pentru castraveții stropiți, folosiți un sucitor pentru a lovi castraveții până când se despart și se înmoaie. Tăiați în jumătate pe lungime, apoi din nou în jumătate și tăiați în bucăți mari. Se varsa intr-un castron si se amesteca cu otetul de orez, zaharul, uleiul de ardei iute, usturoiul si un praf mare de sare. Se lasă la marinat timp de o oră

  • Pasul 4

    Încinge un grătar la mare. Puneți cu grijă coastele pe grătar și gătiți 1-2 minute pe fiecare parte până se caramelizează, întorcându-le cu grijă pentru a nu se destrama. Ungeți generos cu sos și gătiți încă 1-2 minute, dar fiți cu ochii pe ele, deoarece glazura se poate arde. Servește coastele cu sosul rămas din belșug, castraveții și câteva frunze de coriandru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 872
  • Gras 47.2g
  • Saturate 18.8g
  • Carbohidrați 47.1g
  • Zaharuri 40,6g
  • Fibră 3.5g
  • Proteină 60.2g
  • Sare 3.6g
#Coaste #scurte #piper #Sichuan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *