Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de coaste cu sos Chipotle

Coaste topite cu sos chipotle de tamarind

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Trucul pentru a fragezi coastele este să le gătiți încet în cuptor înainte de a le arunca pe barbie. Se merită! Acest sos grătar de inspirație mexicană cu tamarind este delicios cu carnea de porc fragedă și fulgioasă.


Ingrediente

  • coaste de porc 2,5 kg
  • pudră blândă de ardei iute 2 linguri
  • zahăr brun moale 5 linguri
  • ceapă 1 mediu, feliat gros
  • roșii prune 3, înjumătățit
  • usturoi 5 cuișoare
  • pasta de tamarind 100 g
  • ardei iute chipotle in sos adobo 4 linguri (de la Sainsbury’s Special Selection sau cumpărați online de pe coolchili.co.uk)
  • coriandru o grămadă mică
  • porumb pe stiule a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Freci coastele cu praf de chilli, 3 linguri de zahăr brun și asezonează. Pune coastele pe 2 tăvi de copt și gătește timp de 2 ore.

  • Pasul 2

    Într-o tigaie mare uscată, înnegriți feliile de ceapă, roșiile (cu partea tăiată în jos) și cățeii de usturoi necurățați timp de aproximativ 10 minute. Curata usturoiul si punem intr-un robot de bucatarie cu ceapa, rosiile, tamarindul, chipotles, zaharul ramas si coriandru. Se condimentează și se amestecă până la omogenizare.

  • Pasul 3

    Încinge grătarul și scoate coastele din cuptor. Ungeți generos cu sos și grătar timp de 5 minute pe fiecare parte. Se serveste cu porumb uns pe stiuleti.

#Coaste #topite #sos #chipotle #tamarind
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *