Tipul bucătăriei:
Coaste topite cu sos chipotle de tamarind
- serveste 4
- Uşor
Trucul pentru a fragezi coastele este să le gătiți încet în cuptor înainte de a le arunca pe barbie. Se merită! Acest sos grătar de inspirație mexicană cu tamarind este delicios cu carnea de porc fragedă și fulgioasă.
Ingrediente
- coaste de porc 2,5 kg
- pudră blândă de ardei iute 2 linguri
- zahăr brun moale 5 linguri
- ceapă 1 mediu, feliat gros
- roșii prune 3, înjumătățit
- usturoi 5 cuișoare
- pasta de tamarind 100 g
- ardei iute chipotle in sos adobo 4 linguri (de la Sainsbury’s Special Selection sau cumpărați online de pe coolchili.co.uk)
- coriandru o grămadă mică
- porumb pe stiule a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Freci coastele cu praf de chilli, 3 linguri de zahăr brun și asezonează. Pune coastele pe 2 tăvi de copt și gătește timp de 2 ore.
-
Pasul 2
Într-o tigaie mare uscată, înnegriți feliile de ceapă, roșiile (cu partea tăiată în jos) și cățeii de usturoi necurățați timp de aproximativ 10 minute. Curata usturoiul si punem intr-un robot de bucatarie cu ceapa, rosiile, tamarindul, chipotles, zaharul ramas si coriandru. Se condimentează și se amestecă până la omogenizare.
-
Pasul 3
Încinge grătarul și scoate coastele din cuptor. Ungeți generos cu sos și grătar timp de 5 minute pe fiecare parte. Se serveste cu porumb uns pe stiuleti.