Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Un fel de mâncare umplut cu cioburi de miel într-un bulion de curry maro intens, cu felii de lime pe lateral

Coda de miel nihari

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

În Pakistan, acest fel de mâncare este gătit în mod tradițional toată noaptea și mâncat la micul dejun cu naans calde, proaspăt făcute. Este adesea făcut cu oase suplimentare, astfel încât măduva îmbogățește curry-ul și mai mult, în timp ce un amestec de mirodenii nihari masala de casă duce acest fel de mâncare la următorul nivel de aromă


Faceți acest Bihari ciocan de miel, apoi verificați rețetele noastre de ciocan de miel rogan josh, bhuna de miel, dhansak de miel și alte rețete de curry de miel.

Ingrediente

  • ghee sau ulei de floarea soarelui 2 linguri
  • ceapa 2, feliate subțiri
  • pasta de usturoi 1 lingura
  • pasta de ghimbir 1 lingura
  • tulpini de miel 4 mici
  • turmeric măcinat 1 lingura
  • faina de porumb 1 lingura

AMESTEC DE MIROMIANTE (NIHARI MASALA)

  • semințe de chimen 1 lingura
  • seminte de coriandru 1 lingura
  • semințe de fenicul 2 lingurite
  • cardamom 10 păstăi
  • anason stelat 2
  • bat de scortisoara 1
  • cuișoare 10
  • boabe întregi de piper negru 2 lingurite
  • nucşoară ras pentru a face ½ lingurita
  • ghimbir de pamant 1 lingura
  • pudră de ardei iute de Kashmir 1 lingura

GARNITURĂ

  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, mărunțită
  • coriandru o mână de frunze
  • ardei iute verde 1, feliate subțire
  • lămâie verde 1, pană
  • naans a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face nihari masala, puneți toate condimentele întregi într-o tigaie uscată și prăjiți timp de 1-2 minute sau până când miroase parfumat. Puneți într-o râșniță de condimente nucșoară, ghimbir măcinat și praf de chilli și amestecați până la o pudră.

  • Pasul 2

    Se încălzește ghee-ul într-o caserolă mare și se prăjește ceapa cu un praf de sare la foc mediu-mare timp de 10-15 minute sau până se înmoaie și începe să se caramelizeze. Puneți pastele de usturoi și ghimbir, tulpini, nihari masala, turmeric măcinat și un praf mare de sare. Se prăjește câteva minute, aruncând totul să se îmbrace, apoi se toarnă 1,5 litri de apă.

  • Pasul 3

    Aduceți la fiert, reduceți la un balon blând, apoi puneți capacul și fierbeți ușor timp de 2 ore, apoi îndepărtați capacul și gătiți încă 2 ore până când mielul se topește fraged.

  • Pasul 4

    Combinați făina de porumb cu puțină apă rece, apoi turnați în tigaie. Se fierbe timp de 5 minute până se îngroașă ușor.

  • Pasul 5

    Puneți tulpinile în patru boluri puțin adânci și puneți o oală peste mult sos. Se presară peste niște ghimbir mărunțit, coriandru și ardei iute verde. Serviți cu felii de lime și naans.

Informatii nutritionale

  • Kcals 491
  • Gras 28.7g
  • Saturate 11.6g
  • Carbohidrați 9.8g
  • Zaharuri 4.3g
  • Fibră 3.8g
  • Proteină 46,7g
  • Sare 0,5g
#Coda #miel #nihari
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *