Tipul bucătăriei:
conchiglie umplute cu cârnați și linte
- serveste 4
- Uşor
Aceasta este mâncarea italiană de confort în cea mai bună formă – o prăjitură de paste de cârnați cu semințe de fenicul și linte Puy mică. Este, de asemenea, un fel de mâncare ușor de dublat pentru o adunare mare. Faceți înainte și introduceți-vă în cuptor când sosesc familia sau prietenii.
Ingrediente
- scoici gigantice de paste (conchiglie) 300 g
- ulei de masline
- cârnați ierburi 8, jupuit
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- semințe de fenicul 1 lingurita, zdrobita
- linte Puy 4 linguri
- roșii feliate tavă de 400 g
- piure de tomate 1 lingura
- supă de pui 300 ml
- ricotta ½ cada
- parmezan 50 g, ras
Metodă
-
Pasul 1
Gătiți cojile până al dente, apoi clătiți-le sub apă rece pentru a opri gătirea.
-
Pasul 2
Între timp, încălziți 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie. Rupeți bucăți de cârnați în ulei și prăjiți până devin aurii, despărțindu-le cu o spatulă, astfel încât să aveți bucăți de mărimea unui tocat. Se adauga usturoiul si se caleste 2 minute, apoi se adauga semintele de fenicul si se prajesc un minut.
-
Pasul 3
Pune lintea, roșiile, piureul și bulionul. Se fierbe 20-25 de minute până când lintea este fragedă, dar mai are puțină mușcătură, iar sosul se îngroașă.
-
Pasul 4
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Puneți cojile într-o tavă de copt puțin adâncă, unsă cu ulei și umpleți cu sos. Peste bucăți mici de ricotta și împrăștiați peste parmezan. Gatiti 25-30 de minute pana blaturile sunt aurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 756
- Carbohidrați 60,7g
- Proteină 35.9g
- Gras 40g
- Sare 3.2g
- Fibră 4.8g