Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă ușoară de confit de rață

Confit ușor de rață

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această rețetă ușoară de confit de rață este o versiune mai rapidă și mai sănătoasă a unui clasic francez. Urmați rețeta noastră pentru a impresiona prietenii cu confitul de rață de calitate la restaurant


Ingrediente

  • vin alb un pahar
  • supă de pui 1 litru
  • cimbru 3 crengute
  • ceapă 1 mic, tocat
  • boabe de piper negru 1 lingura
  • foi de dafin 2
  • usturoi 1 bulb, cuișoare separate, dar nedecojite
  • pulpe de rață 6

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește vinul, bulionul, cimbru, ceapa, boabele de piper, dafinul și usturoiul într-o tigaie suficient de mare pentru a încăpea pulpele de rață, până se fierbe. Se cuibărește în rață, cu pielea în jos. Picioarele ar trebui să fie complet scufundate în lichid – completați cu apă dacă este necesar. Puneți capacul și gătiți timp de 11/2 ore până când carnea începe să se desprindă de os.

  • Pasul 2

    Se raceste in supa pana se incalzeste, apoi se scoate rata si se lasa sa se raceasca complet, avand grija sa nu strapunga pielea. Puneți într-un recipient de congelare puțin adânc, asigurându-vă că nu se ating și congelați. Se vor păstra la congelator până la 2 luni.

  • Pasul 3

    Pentru a servi, lăsați pulpele de rață să se dezghețe peste noapte la frigider. Se incinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7 si se pun pulpele de rata pe o tava de copt. Asigurați-vă că pielea de rață acoperă încă carnea și stropiți cu generozitate sare de mare. Gatiti 35-40 de minute pana devin aurii si crocante.

Informatii nutritionale

  • Kcals 415
  • Gras 19.7g
  • Saturate 5.3g
  • Carbohidrați 2.7g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 51.3g
  • Sare 0,9g
.
#Confit #ușor #rață
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *