Tipul bucătăriei:
Confit ușor de rață
- serveste 6
- Uşor
Această rețetă ușoară de confit de rață este o versiune mai rapidă și mai sănătoasă a unui clasic francez. Urmați rețeta noastră pentru a impresiona prietenii cu confitul de rață de calitate la restaurant
Ingrediente
- vin alb un pahar
- supă de pui 1 litru
- cimbru 3 crengute
- ceapă 1 mic, tocat
- boabe de piper negru 1 lingura
- foi de dafin 2
- usturoi 1 bulb, cuișoare separate, dar nedecojite
- pulpe de rață 6
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește vinul, bulionul, cimbru, ceapa, boabele de piper, dafinul și usturoiul într-o tigaie suficient de mare pentru a încăpea pulpele de rață, până se fierbe. Se cuibărește în rață, cu pielea în jos. Picioarele ar trebui să fie complet scufundate în lichid – completați cu apă dacă este necesar. Puneți capacul și gătiți timp de 11/2 ore până când carnea începe să se desprindă de os.
-
Pasul 2
Se raceste in supa pana se incalzeste, apoi se scoate rata si se lasa sa se raceasca complet, avand grija sa nu strapunga pielea. Puneți într-un recipient de congelare puțin adânc, asigurându-vă că nu se ating și congelați. Se vor păstra la congelator până la 2 luni.
-
Pasul 3
Pentru a servi, lăsați pulpele de rață să se dezghețe peste noapte la frigider. Se incinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7 si se pun pulpele de rata pe o tava de copt. Asigurați-vă că pielea de rață acoperă încă carnea și stropiți cu generozitate sare de mare. Gatiti 35-40 de minute pana devin aurii si crocante.
Informatii nutritionale
- Kcals 415
- Gras 19.7g
- Saturate 5.3g
- Carbohidrați 2.7g
- Fibră 1.3g
- Proteină 51.3g
- Sare 0,9g