Tipul bucătăriei:
Coroană de curcan condimentată cu Harissa cu cușcuș de lămâie conservat
- serveste 8
- Uşor
Condimentează-ți curcanul de Crăciun cu harissa și șofran și servește-l cu toate garniturile sau acest cușcuș cu lămâie.
Încearcă această coroană de curcan condimentată cu harissa, apoi verifică-ne ușor friptură de curcan, coroana de curcan usoara, sos de curcan și altele Rețete de curcan de Crăciun.
Ingrediente
- coroana de curcan 1, aproximativ 2,5 kg
- pasta de harissa 2 linguri
- lămâie 1, suc
- chimen măcinat 1 lingura
- fire de șofran un ciupit mare
- coriandru 2 lingurite
- ghimbir proaspăt 1 lingurita, rasa fin
- usturoi 4 cuișoare, decojite și răzuite fin (o răzătoare Microplane ușurează)
- ulei de masline 1 lingura
- Miere 1 lingura
- sare
- cuscus 250 g
- ulei de masline 3 linguri
- portocale 1, suc
- lămâi 3, înjumătățite sau în sferturi
- frunze de menta mana mare, tocata marunt
- frunze de coriandru mana mare, tocata marunt
Metodă
-
Pasul 1
Amestecă toate ingredientele pentru marinată și folosește-l pentru a freca coroana de curcan. Acoperiți și marinați la frigider peste noapte, dacă este posibil.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pune curcanul într-o tavă de copt tapetată cu pergament și gătește timp de 1 oră sau până când curcanul este gătit. Se scoate din cuptor si se odihneste 20 de minute.
-
Pasul 3
Pentru a face cușcușul, puneți-l într-un bol cu uleiul de măsline și sucul de portocale. Se condimentează cu sare și se toarnă peste apă fierbinte pentru a acoperi doar. Acoperiți strâns cu folie alimentară și lăsați să stea 10-12 minute. Treceți o furculiță prin boabe de câteva ori pentru a se separa și apoi amestecați lămâile și ierburile tocate