Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de coroană de curcan cu Harissa

Coroană de curcan condimentată cu Harissa cu cușcuș de lămâie conservat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Condimentează-ți curcanul de Crăciun cu harissa și șofran și servește-l cu toate garniturile sau acest cușcuș cu lămâie.


Încearcă această coroană de curcan condimentată cu harissa, apoi verifică-ne ușor friptură de curcan, coroana de curcan usoara, sos de curcan și altele Rețete de curcan de Crăciun.

Ingrediente

  • coroana de curcan 1, aproximativ 2,5 kg
  • pasta de harissa 2 linguri
  • lămâie 1, suc
  • chimen măcinat 1 lingura
  • fire de șofran un ciupit mare
  • coriandru 2 lingurite
  • ghimbir proaspăt 1 lingurita, rasa fin
  • usturoi 4 cuișoare, decojite și răzuite fin (o răzătoare Microplane ușurează)
  • ulei de masline 1 lingura
  • Miere 1 lingura
  • sare
  • cuscus 250 g
  • ulei de masline 3 linguri
  • portocale 1, suc
  • lămâi 3, înjumătățite sau în sferturi
  • frunze de menta mana mare, tocata marunt
  • frunze de coriandru mana mare, tocata marunt

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecă toate ingredientele pentru marinată și folosește-l pentru a freca coroana de curcan. Acoperiți și marinați la frigider peste noapte, dacă este posibil.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pune curcanul într-o tavă de copt tapetată cu pergament și gătește timp de 1 oră sau până când curcanul este gătit. Se scoate din cuptor si se odihneste 20 de minute.

  • Pasul 3

    Pentru a face cușcușul, puneți-l într-un bol cu ​​uleiul de măsline și sucul de portocale. Se condimentează cu sare și se toarnă peste apă fierbinte pentru a acoperi doar. Acoperiți strâns cu folie alimentară și lăsați să stea 10-12 minute. Treceți o furculiță prin boabe de câteva ori pentru a se separa și apoi amestecați lămâile și ierburile tocate

#Coroană #curcan #condimentată #Harissa #cușcuș #lămâie #conservat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *