Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

O coroană de curcan gătită pe o farfurie cu o felie scoasă din ea

Coroană de curcan cu saramură uscată cu unt verde de plante

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Uşor

Profită la maximum de legumele și ierburile rămase în perioada Crăciunului în această rețetă aromată de curcan în saramură uscată. Pune câteva jumătăți de portocale sau lămâie în tavă în timp ce curcanul se prăjește – se vor carameliza și se vor carboniza și vor fi stoarse grozav peste carne și legume


În perioada Crăciunului, frigiderul tău va fi plin cu legume, inclusiv ierburi. Nu irositi tulpini: pastrati-le pentru aceasta reteta, sunt pline de aroma si uleiuri naturale. Odată ce ați încercat această rețetă de coroană de curcan în saramură uscată, consultați coroana de curcan ușoară, curcanul fript, pieptul de curcan fript și mai multe rețete de curcan de Crăciun.

Ingrediente

  • coroana de curcan 2-3 kg
  • unt nesarat 200g, moale
  • tulpini de pătrunjel cu frunze plate, tulpini de coriandru, tulpini de mărar, tulpini de salvie (un amestec de oricare) o mână mare
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • ceapa 2, tocat grosier
  • morcovi 2, tocat grosier

SARAMURA USCATĂ

  • fulgi de sare de mare 1½ linguriță
  • zahăr brun deschis moale 1 lingura
  • tulpini de cimbru și rozmarin o mână, tocată sau ruptă în bucăți
  • portocale 2, zestă
  • boabe întregi de piper negru 1 lingura
  • boabe de ienupăr 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Cu o seară înainte de gătit, scoateți coroana de curcan din frigider și cântăriți-o – acest lucru vă va oferi o idee bună despre cât timp să gătiți curcanul pentru ziua următoare. Coroana va avea nevoie de 20 de minute pe kg, plus 1 oră (deci o coroană de 2 kg va dura 1 oră și 40 de minute; o coroană de 3 kg va dura 2 ore).

  • Pasul 2

    Faceți saramură uscată punând toate ingredientele într-un blender mic și șuierând până se combină – nu vă faceți griji dacă tulpinile de cimbru și rozmarin nu se rupe complet. Turnați saramura într-un castron. Nu vă obosiți să curățați bolul robotului de bucătărie, deoarece îl veți folosi în scurt timp, iar orice sare rămasă va condimenta untul.

  • Pasul 3

    Folosește-ți mâna pentru a face cu grijă un buzunar sub pielea de curcan, începând de la capătul gâtului, având grijă să nu despici pielea. Puneți untul, tulpinile de ierburi și usturoiul în robotul de bucătărie și amestecați până se omogenizează și se combină.

  • Pasul 4

    Împingeți aproximativ 90% din untul de plante înmuiat sub pielea sânului, netezind până la un strat uniform care acoperă întregul sân. Luați orice unt rămas și întindeți-l uniform peste exteriorul coroanei de curcan. Presărați uniform saramură uscată peste întreaga coroană de curcan, părți laterale, sus și jos. Acoperiți și răciți peste noapte.

  • Pasul 5

    Scoateți coroana din frigider cu 1 oră înainte de gătit și încălziți cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Puneți ceapa și morcovii în fundul unei tăvi de prăjire și puneți coroana deasupra. Prăjiți pentru timpul de gătire calculat, ungeți pieptul cu unt la jumătate. Pentru a verifica dacă curcanul este gătit, folosiți un termometru pentru carne pentru a sonda cea mai groasă parte a pieptului – ar trebui să indice 70C – sau străpungeți partea cea mai groasă cu o frigărui, unde sucurile trebuie să curgă limpede. Scoateți pe o farfurie sau un platou împreună cu morcovii și ceapa și acoperiți cu folie. Se lasa sa se odihneasca 30 de minute.

  • Pasul 6

    Pune orice suc din tava de prăjire și farfuria de sculptat, odată odihnită, în sos. Sculpți coroana și serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 580
  • Gras 35g
  • Saturate 17.8g
  • Carbohidrați 13.4g
  • Zaharuri 11.6g
  • Fibră 3g
  • Proteină 51.4g
  • Sare 3.5g
#Coroană #curcan #saramură #uscată #unt #verde #plante
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *