Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de coroana de curcan cu sos de cidru

Coroana de curcan cu sos de cidru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

O coroană de curcan este cea mai bună modalitate de a servi o mulțime și va sculpta suficientă carne albă pentru toată lumea. Ușor de sculptat și fiecare felie suculentă, este o friptură care face piesa centrală perfectă pentru un prânz de familie sau sărbătoare de Crăciun. Cidrul, mere ceapa și cimbru fac cel mai bun sos. Doar adăugați fripturi


Încercați această coroană de curcan cu sos de cidru, apoi verificați-ne friptură de curcan, coroana de curcan usoara, sos de curcan și altele Rețete de curcan de Crăciun.

Ingrediente

  • coroana de curcan 2½ kg
  • ulei de masline
  • slănină striată 8 felii
  • foi de dafin 2
  • lămâie 1, înjumătățit
  • ceapă 1, tăiate în felii groase
  • mere mici 4, înjumătățit prin centru
  • cimbru 8 crengute
  • cidru uscat 750 ml
  • supa de curcan sau pui 750 ml
  • făină simplă 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Dacă curcanul tău este mai mare sau mai mic de 2,5 kg, atunci calculați timpul de gătire al coroanei la 20 de minute pe kg plus 1 oră. Ungeți curcanul cu ulei de măsline și puneți peste fâșiile de slănină, înfigeți foile de dafin. Asezonați cu piper. Înfige lămâia în curcan. Puneți feliile de ceapă în baza unei forme de prăjire și puneți curcanul deasupra, adăugați merele în tavă, punându-le fiecare deasupra unei crenguțe de cimbru. Acoperiți întregul lot cu un cort de folie și gătiți timp de 1 oră și 20 de minute.

  • Pasul 2

    Luați folia, dați cuptorul până la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Turnați cidrul în jurul curcanului și gătiți timp de 30 de minute. Verificați că curcanul este gătit prin străpungerea celei mai groase părți a coroanei, sucurile ar trebui să curgă limpede. Dacă nu, atunci continuați să gătiți și să verificați la fiecare 10 minute. Odihnește curcanul cel puțin 30 de minute înainte de a tăia.

  • Pasul 3

    Turnați cidrul, ceapa și merele și cimbrul într-un ulcior. Puneți tava pe haet și amestecați făina și gătiți timp de un minut, adăugați înapoi cidrul etc și adăugați bulionul. Aduceți întregul la fierbere și apoi fierbeți până când aroma se concentrează așa cum vă place. Cerneți sosul într-un ulcior pentru a-l servi cu curcanul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 552
  • Gras 19g
  • Carbohidrați 7.3g
  • Fibră 0,5g
  • Proteină 82.4g
  • Sare 1.3g
#Coroana #curcan #sos #cidru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *