Skip to content

Tipul bucătăriei:

Copie Coroana de curcan

Coroană ușoară de curcan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Faceți coroana noastră ușoară de curcan pentru o piesă centrală de Crăciun. Acest unt cu ierburi va păstra carnea albă de curcan extra suculentă și poate fi pe masă în doar 2 ore pentru un Crăciun fără probleme.


Încercați această coroană ușoară de curcan, apoi verificați-ne friptură de curcan, sos de curcan, piept de curcan fript și mai multe rețete de curcan de Crăciun.

O coroană de curcan este carnea de piept de curcan, lăsată pe os. Picioarele și aripile au fost îndepărtate, astfel încât se gătește mult mai repede și este o alegere excelentă dacă familia ta este toți iubitori de carne albă.

Ingrediente

  • coroana de piept de curcan 2-3 kg
  • eşalotă echalion 2 mici, tocate grosier
  • unt 100g, moale
  • salvie o mână de frunze
  • ceapă 1 mare, tăiată în felii groase
  • morcovi 2, înjumătățit pe lungime
  • țelină 2 bețișoare, tăiate la jumătate
  • vin roșu 500 ml
  • port 4 linguri
  • supa tare de pui 300 ml
  • făină simplă 1 lingura piure cu 1 lingura de unt moale
  • jeleu de coacăze roșii 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Scoateți coroana de curcan din frigider cu o oră înainte de a începe să gătiți. Cântăriți coroana și calculați timpul de gătire la 20 de minute pe kg, plus 1 oră (deci o coroană de 2 kg va dura 1 oră și 40 de minute; o coroană de 3 kg va dura 2 ore). Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5.

  • Pasul 2

    Pentru a face untul cu ierburi, amestecați eșalota, untul, salvie și niște condimente într-un robot de bucătărie mic. Începând de la capătul cel mai gras al fiecărui sân, începeți să vă mișcați degetele între piele și carne până când aveți un buzunar mare pe ambele părți. Împingeți și întindeți untul în buzunare, apoi netezește pielea.

  • Pasul 3

    Se împrăștie legumele pe fundul unei forme de friptură și se stropesc cu puțin ulei. Asezonați și aruncați. Așezați coroana deasupra, apoi prăjiți pentru timpul calculat până când pielea devine aurie și carnea este gătită (pentru a verifica, străpungeți cea mai groasă parte a pieptului cu o frigărui – sucurile trebuie să curgă limpede). Scoateți coroana din tavă pe un platou mare și lăsați să se odihnească, acoperită cu folie, cel puțin 30 de minute înainte de a o ciopli.

  • Pasul 4

    Pune toate legumele și sucurile din tavă într-o tigaie mare cu vinul roșu, portocul și bulionul. Se fierbe până când lichidul scade cu 2/3, îndepărtând orice grăsime care se ridică la suprafață.

  • Pasul 5

    Se strecoară lichidul într-o cană apoi se toarnă înapoi în tigaie. Aduceți din nou la fiert, apoi adăugați amestecul de făină și unt puțin pe rând și amestecați în lichid. Mai fierbeți încă 3-4 minute până se îngroașă puțin, apoi adăugați jeleul de coacăze roșii și fierbeți, amestecând câteva minute până când jeleul se topește. Serviți cu curcanul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 613
  • Gras 23.7g
  • Saturate 12.2g
  • Carbohidrați 9.2g
  • Zaharuri 6.4g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 72g
  • Sare 1.2g
#Coroană #ușoară #curcan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *