Skip to content

Tipul bucătăriei:

Costă scurtă rendang

Costă scurtă rendang

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Încercați acest rendang de coaste scurte, pregătit înainte, și chifle aburite de la Joe’s Oriental Diner, un bar de scufundări din Asia de Sud-Est din Hackney. Rețeta de chifle aburite poate fi folosită și separat de aceasta.


Ingrediente

  • coaste scurte de vită 1 kg, pe os
  • ulei de măsline ușor
  • kombu (alge uscate) bucata de 10 cm (optional)
  • anason stelat 8
  • bete de scortisoara 2
  • lapte de nucă de cocos 300 ml
  • frunze de coriandru tocat pentru a servi
  • ardei iute roșu feliate pentru a servi
  • eșalotă crocantă a servi
  • eșalotă roșie 125 g, decojite și tăiate mărunt
  • galangal 130 g, feliate fin
  • iarba de lamaie 6 bețișoare, învinețite și tocate mărunt
  • usturoi 10 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir 100 g, decojite și tăiate mărunt
  • ardei iute roșu uscat 6 mari, apoi însămânțate și tocate
  • drojdie proaspătă 17 g (sau 5 g drojdie cu acțiune rapidă)
  • făină de pâine tare 325 g
  • lapte praf 15 g
  • praf de copt o ciupitura
  • zahăr pudră 30 g
  • ulei de măsline ușor 35 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Mixați ingredientele din pasta de condimente într-un blender până când se combină bine pentru a obține o pastă netedă.

  • Pasul 2

    Încinge o tigaie până când este foarte fierbinte. Se condimentează foarte bine coastele cu sare și piper, apoi se prăjesc până se rumenesc bine. Poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi.

  • Pasul 3

    Într-o caserolă adâncă, cu capac, gătiți pasta de condimente amestecată în 1 lingură ulei de măsline ușor până când este parfumată. Adăugați kombu, anason stelat și scorțișoară și gătiți timp de 2-3 minute, apoi adăugați coastele rumenite.

  • Pasul 4

    Turnați laptele de cocos apoi acoperiți coastele scurte cu apă. Acoperiți cu un capac și fierbeți ușor timp de 2 1/2 – 3 ore, carnea ar trebui să cadă ușor de pe os. Răciți coastele în lichiorul de gătit.

  • Pasul 5

    Odată ce s-a răcit bine, tăiați carnea de pe os, îndepărtați orice exces de grăsime și tăiați carnea în bucăți mici. Îndepărtați sosul cu excesul de grăsime și îndepărtați aromaticele.

  • Pasul 6

    Pentru a face chiflele, amestecați drojdia cu 175 ml apă caldă și lăsați deoparte.

  • Pasul 7

    Amestecați făina, laptele praf, praful de copt, un praf de sare și zahărul într-un mixer cu suport, folosind accesoriul pentru cârlig de aluat până se amestecă. La viteza medie, turnati amestecul de drojdie si apa si amestecati bine.

  • Pasul 8

    Stropiți încet uleiul până se combină bine. Continuați să amestecați la viteză medie timp de 20 de minute.

  • Pasul 9

    Pune aluatul într-un castron ușor uns cu ulei, se acoperă cu folie alimentară și se ține la loc cald să se lase la dospit aproximativ 30-35 de minute. Odată ce aluatul și-a dublat cel puțin dimensiunea, doborâți-l înapoi până la un aluat plat.

  • Pasul 10

    Tăiați aluatul în bile de aproximativ 100 g, acoperiți cu folie alimentară unsă și răciți la frigider sau congelați până când este necesar. Întindeți fiecare bilă într-o formă ovală, înmuiați un betisoare în ulei și întindeți aluatul peste ea, astfel încât să formeze o formă de jumătate de lună, adăugând un pătrat de hârtie de pergament în pliu pentru a nu se lipi. Puneți hârtie de pergament în interiorul unui coș de aburi.

  • Pasul 11

    Înainte de a aburi, lăsați să se dobeze încă o dată timp de 10 minute. Gătiți la abur timp de 15-20 de minute sau până când chiflele și-au dublat volumul, sunt moi și elastice, dar revin atunci când le apăsați.

  • Pasul 12

    Pentru a servi, fierbeți sosul până se îngroașă suficient pentru a acoperi carnea. Adăugați carnea în sos și fierbeți câteva minute până se încălzește. Serviți în boluri acoperite cu niște coriandru, ardei iute și eșalotă crocantă. Chiar înainte de servire, dați chiflele o suflare rapidă cu un pistol sau sub un grătar foarte fierbinte și serviți alături de rendang.

Informatii nutritionale

  • Kcals 944
  • Gras 47.4g
  • Saturate 22g
  • Carbohidrați 78.2g
  • Fibră 4.1g
  • Proteină 49.1g
  • Sare 0,5g
#Costă #scurtă #rendang
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *