Tipul bucătăriei:
Cotlet de miel cu gust de mentă
- serveste 4
- Uşor
Hrăniți patru cu chifle fragede de miel, prăjite și servite cu cartofi noi prăjiți. Perfect acoperit cu mentă dulce și gust de eșalotă.
https://youtube.com/watch?v=1apjAao1J3c%26hl%3Den%26fs%3D1
Ingrediente
- cartofi noi sau cartofi de salată 400 g
- ulei de masline
- cotlet de miel 12
gust de mentă
- lămâie 1, suc
- mentă 1 legatura, tocata marunt
- zahăr 2 linguri
- eşalotă 2, tocate fin
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Gătiți cartofii în apă clocotită timp de 8 minute, scurgeți și răciți scurt.
Adăugați puțin ulei de măsline și apoi turnați într-o tavă de prăjire puțin adâncă, zdrobiți-le pe fiecare astfel încât să se despartă și asezonați cu sare. Se prăjește timp de 20 de minute sau până când devine auriu și crocant.
-
Pasul 2
Între timp, amestecați ingredientele pentru gustul de mentă, zdrobiți menta în zahăr. Pus deoparte.
-
Pasul 3
Ungeți cotletele cu ulei de măsline și asezonați bine. Încinge o tigaie și prăjește cotleturile pe fiecare parte timp de 1 minut. Serviți cu condiment și cartofi.
Informatii nutritionale
- Kcals 612
- Carbohidrați 24.6g
- Proteină 32.6g
- Gras 43.2g
- Sare 0,29g
- Saturate 20.1g
- Fibră 1.1g