Skip to content

Tipul bucătăriei:

Cotlet de miel cu prune și susan

Cotlet de miel cu prune și susan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Cotletele de miel cu prune și susan de la Rosie Birkett sunt atât de bune încât le-am pus pe coperta noastră. Glazura delicioasă, dulce și lipicioasă, cu o picătură de sriracha picant, funcționează atât de bine cu mielul, iar ceapa primăvară adaugă o prospețime. Arată fantastic și cu siguranță vor fi un succes la următorul tău grătar.


Ingrediente

  • seminte de susan 2 linguri
  • soia ușoară 4 linguri
  • sos de prune 6 linguri (am folosit sos lipicios de prune de la Blue Dragon)
  • sos sriracha 1 lingura
  • ulei de susan prajit
  • cotlet de miel tuns 6, la temperatura camerei
  • ceapa verde 4, spălate și tăiate mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Pune semințele de susan într-o tigaie uscată antiaderentă și prăjește-le la foc mediu până devin aurii. Adăugați soia și amestecați, gătind încă un minut, apoi adăugați sosul de prune, sriracha și 2 linguri de ulei de susan și fierbeți până devine siropos. Puneți sosul într-un bol mare de amestecare.

  • Pasul 2

    Se condimentează cotletele de miel cu sare și piper și 1 lingură ulei de susan. Încinge grătarul la foc mediu spre mare și unge grătarul cu puțin ulei vegetal. Cotletele de miel la gratar pt
    aproximativ 3 minute pe parte pentru mediu rar, 5 minute pe fiecare parte pentru bine făcut.

  • Pasul 3

    Odată fiert, puneți mielul în sos și acoperiți-l bine. Se lasa sa se odihneasca cel putin cinci minute. Se serveste presarata cu ceapa primavara tocata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 316
  • Gras 22.8g
  • Saturate 9.9g
  • Carbohidrați 9.2g
  • Fibră 0,5g
  • Proteină 18.3g
  • Sare 2.3g
#Cotlet #miel #prune #și #susan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *