Tipul bucătăriei:
Cotlet de miel cu prune și susan
- serveste 6
- Puțin efort
Cotletele de miel cu prune și susan de la Rosie Birkett sunt atât de bune încât le-am pus pe coperta noastră. Glazura delicioasă, dulce și lipicioasă, cu o picătură de sriracha picant, funcționează atât de bine cu mielul, iar ceapa primăvară adaugă o prospețime. Arată fantastic și cu siguranță vor fi un succes la următorul tău grătar.
Ingrediente
- seminte de susan 2 linguri
- soia ușoară 4 linguri
- sos de prune 6 linguri (am folosit sos lipicios de prune de la Blue Dragon)
- sos sriracha 1 lingura
- ulei de susan prajit
- cotlet de miel tuns 6, la temperatura camerei
- ceapa verde 4, spălate și tăiate mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Pune semințele de susan într-o tigaie uscată antiaderentă și prăjește-le la foc mediu până devin aurii. Adăugați soia și amestecați, gătind încă un minut, apoi adăugați sosul de prune, sriracha și 2 linguri de ulei de susan și fierbeți până devine siropos. Puneți sosul într-un bol mare de amestecare.
-
Pasul 2
Se condimentează cotletele de miel cu sare și piper și 1 lingură ulei de susan. Încinge grătarul la foc mediu spre mare și unge grătarul cu puțin ulei vegetal. Cotletele de miel la gratar pt
aproximativ 3 minute pe parte pentru mediu rar, 5 minute pe fiecare parte pentru bine făcut. -
Pasul 3
Odată fiert, puneți mielul în sos și acoperiți-l bine. Se lasa sa se odihneasca cel putin cinci minute. Se serveste presarata cu ceapa primavara tocata.
Informatii nutritionale
- Kcals 316
- Gras 22.8g
- Saturate 9.9g
- Carbohidrați 9.2g
- Fibră 0,5g
- Proteină 18.3g
- Sare 2.3g