Skip to content

Tipul bucătăriei:

Cotlet de porc în cidru și ienupăr cu piure cremos

Cotlet de porc în cidru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Cu un cidru ușor picant și sos de ienupăr, aceste cotlete de porc tigaie sunt o rețetă reconfortantă, rapidă și ușoară, potrivită perfect pentru lunile mai reci de iarnă. Se servește cu piure cremos și varză sau alte verdeață


Încercați aceste cotletele de porc în cidru, apoi verificați cotletele noastre de porc la cuptor, cotletele de porc prăjite, cotletele de porc la cuptor și mai multe rețete de cotlet de porc.

Ingrediente

  • cartofi 2 mari (aproximativ 500g), decojite și tăiate în bucăți
  • unt
  • lapte
  • ulei de masline
  • cotlet de porc 2, condimentat bine
  • ceapă 1 mare, tocată mărunt
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit
  • fructe de ienupăr 1/2 linguriță, zdrobită
  • făină simplă 1 linguriță
  • cidru uscat 300ml
  • mustar Dijon 1/2 linguriță
  • varză sau alte verdeață 200g, mărunțit

Metodă

  • Pasul 1

    Fierbeți cartofii în apă sărată până se înmoaie. Se scurge, apoi se pasează cu condimente, un buton de unt și un strop de lapte.

  • Pasul 2

    Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie. Ridicați cotletele cu clești și țineți grăsimea în jos, astfel încât grăsimea să devină complet rumenită și clară. Apoi, fierbeți timp de 3-4 minute pe fiecare parte până când sunt fierte, într-adevăr fierte și rumenite. Scoateți din tigaie și păstrați cald sub folie.

  • Pasul 3

    Adăugați ceapa și usturoiul în tigaie și gătiți, amestecând ocazional, până devin aurii și moi.

  • Pasul 4

    Adăugați boabele de ienupăr și gătiți un minut. Se presară peste făină și se fierbe 2 minute, apoi se amestecă cidrul. Se fierbe timp de 2 minute, apoi se amestecă muștarul. Fierbeți timp de 5 minute până când sosul se îngroașă până la o consistență ușoară de sos.

  • Pasul 5

    Adăugați înapoi cotletele și fierbeți ușor pentru a încălzi.

  • Pasul 6

    Aburiți verdele, apoi condimentați și aruncați cu un buton de unt. Serviți cotletele cu o grămadă de piure și verde și sosul lingurat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 851
  • Gras 39.7g
  • Saturează 13.4g
  • Carbohidrați 59.4g
  • Zaharuri 15.2g
  • Fibră 9.2g
  • Proteină 49.5g
  • Sare 0,9g
.
#Cotlet #porc #în #cidru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *