Tipul bucătăriei:
Cotlet de vitel cu mazare, anghinare si bacon
- serveste 4
- Uşor
Vițelul este o carne mult subutilizată. Căutați carne de vițel trandafiri în măcelarii și supermarketuri bune – astfel veți ști că a fost cultivat în mod responsabil și etic. Această cină rapidă o asortează cu anghinare, mazăre și slănină.
Ingrediente
- ulei de măsline extra virgin 100 ml
- șalotă 1 mare, taiat cubulete
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
- slănină striată 4 rases, taiate cubulete
- Mazăre congelată 200 g
- inimioare de anghinare in ulei de masline 4, feliate
- cimbru 2 crengute, frunze culese
- cotlete de muschi de vitel 4
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Se încinge uleiul de măsline la foc mic, se adaugă eșalota și usturoiul și se fierbe foarte ușor timp de 10 minute, apoi se adaugă slănina și se fierbe 5 minute. Scurgeți uleiul și păstrați-l pe cotlete, adăugați mazărea și fierbeți câteva minute apoi amestecați anghinarea și cimbru și condimentați. Țineți de cald.
-
Pasul 2
Încingeți o tigaie (chargrill), frecați cotletele de vițel cu uleiul păstrat și asezonați bine.
-
Pasul 3
Prăjiți cotletele timp de 2 sau 3 minute pe fiecare parte și dați-le multă culoare – funcționează bine când sunt puțin carbonizate. Asezonați, apoi continuați să gătiți sau transferați la cuptor în ultimele 5 minute pentru a termina gătitul. Odihnește-te sub folie timp de 5 minute înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 493
- Carbohidrați 5.5g
- Proteină 39,7g
- Gras 34.9g
- Sare 1.31g
- Saturate 7g
- Fibră 3.1g