Skip to content

Tipul bucătăriei:

Cotlete de miel cu salsa verde

Cotlete de miel cu salsa verde

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Cea mai bună rețetă rapidă de cotlete de miel. Acest miel care iese la gură, acoperit cu salsa verde acidulată, este perfect pe un pat de orez sau cu o garnitură de cartofi noi. Fă puțină salsa în plus și folosește-o a doua zi cu lingura peste pește sau pui.


Ingrediente

  • cotlete de miel 12 mici

salsa verde

  • usturoi 1 cuișoare, tocat
  • pătrunjel un buchet mic, tocat grosier
  • mentă un buchet mic, tocat grosier
  • capere mici 4 linguri, clătite și scurse
  • lămâie 1, suc
  • ulei de masline

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați frigăruile de lemn în apă. Încinge grătarul la mare. Îndoiți bucata lungă de carne și grăsime în jurul piesei principale de carne și fixați-o cu o frigărui împinsă chiar prin cotlet.

  • Pasul 2

    Ungeți cu ulei de măsline și apoi puneți la grătar pe ambele părți până se rumenesc și sunt gătite – câte 4 minute pe fiecare parte ar trebui să rumenească grăsimea, lăsând mijlocul frumos și roz. Opriți grătarul și lăsați să se odihnească.

  • Pasul 3

    Pregătiți salsa verde șuierând usturoiul, pătrunjelul, menta și caperele împreună cu sucul de lămâie – le puteți lăsa în bucăți sau continua să șuierească până la omogenizare, în funcție de cum doriți să arate sosul. Adăugați suficient ulei de măsline pentru a echilibra lămâia și faceți sosul de lingură.

  • Pasul 4

    Aranjați cotletele pe un platou fierbinte și turnați peste salsa verde.

Informatii nutritionale

  • Kcals 699
  • Carbohidrați 0,9g
  • Proteină 52.2g
  • Gras 54.1g
  • Sare 1.3g
  • Saturate 23.3g
  • Fibră 0,4g
#Cotlete #miel #salsa #verde
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *