Tipul bucătăriei:
Cotlete de miel cu salsa verde
- serveste 4
- Uşor
Cea mai bună rețetă rapidă de cotlete de miel. Acest miel care iese la gură, acoperit cu salsa verde acidulată, este perfect pe un pat de orez sau cu o garnitură de cartofi noi. Fă puțină salsa în plus și folosește-o a doua zi cu lingura peste pește sau pui.
Ingrediente
- cotlete de miel 12 mici
salsa verde
- usturoi 1 cuișoare, tocat
- pătrunjel un buchet mic, tocat grosier
- mentă un buchet mic, tocat grosier
- capere mici 4 linguri, clătite și scurse
- lămâie 1, suc
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Înmuiați frigăruile de lemn în apă. Încinge grătarul la mare. Îndoiți bucata lungă de carne și grăsime în jurul piesei principale de carne și fixați-o cu o frigărui împinsă chiar prin cotlet.
-
Pasul 2
Ungeți cu ulei de măsline și apoi puneți la grătar pe ambele părți până se rumenesc și sunt gătite – câte 4 minute pe fiecare parte ar trebui să rumenească grăsimea, lăsând mijlocul frumos și roz. Opriți grătarul și lăsați să se odihnească.
-
Pasul 3
Pregătiți salsa verde șuierând usturoiul, pătrunjelul, menta și caperele împreună cu sucul de lămâie – le puteți lăsa în bucăți sau continua să șuierească până la omogenizare, în funcție de cum doriți să arate sosul. Adăugați suficient ulei de măsline pentru a echilibra lămâia și faceți sosul de lingură.
-
Pasul 4
Aranjați cotletele pe un platou fierbinte și turnați peste salsa verde.
Informatii nutritionale
- Kcals 699
- Carbohidrați 0,9g
- Proteină 52.2g
- Gras 54.1g
- Sare 1.3g
- Saturate 23.3g
- Fibră 0,4g