Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie albă acoperită cu cotlete de miel la grătar cu o parte de chutney verde

Cotlete de miel din Kashmir

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Aceste cotlete de miel la grătar sunt fantastice servite cu un chutney de mentă și salată de pepene verde pentru a tăia bogăția de carne. Această rețetă vine de la restaurantul Soho din Londra, Gunpowder


Încercați aceste cotlete de miel din Kashmir de la restaurantul Soho, Gunpowder, apoi verificați și golda chingri, broccoli malai și martini cu șofran.

Sfat reteta: Pentru pasta de ardei iute verde și coriandru, amestecați 30 g de coriandru cu doi ardei iute verzi și 4 linguri de apă într-un blender de mare putere.

Ingrediente

  • pasta de ghimbir ½ linguriță
  • pasta de usturoi ½ linguriță
  • ardei iute verde si pasta de coriandru 2 linguri, (vezi mai sus)
  • pasta de papaya 2 linguri
  • deggi mirch 1 lingura
  • boabe întregi de piper negru zdrobit pentru a face 1 lingura
  • chaat masala 1 lingura
  • ulei de ardei iute 4 linguri
  • ulei de mustar 2 linguri
  • iaurt grecesc 1 lingura
  • garam masala ½ linguriță
  • cotlete de miel 8
  • coriandru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați pasta de ghimbir și usturoi, pasta de ardei iute și coriandru, pasta de papaya și toate condimentele uscate. Adăugați uleiul de chilli și muștar, iaurtul și garam masala, apoi ungeți cu generozitate marinada peste cotletele de miel. Se da la rece 6-8 ore pentru a marina.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 240C/ventilator 220C/gaz 8. Pune o tigaie sau grătar la foc mare și prăjește cotletele de miel marinate timp de 30 de secunde pe fiecare parte, până se carbonizează ușor. Transferați cotletele într-o tavă de prăjire și prăjiți timp de 8-10 minute pentru mediu sau 14-18 minute pentru bine făcute, în funcție de mărimea cotletelor.

  • Pasul 3

    La Gunpowder, cotletele sunt servite alături de o salată de pepene verde și kalonji (semințe de ceapă) și chutney de coriandru și mentă. Presarati cu coriandru si serviti cotletele cu acompaniamentul preferat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 448
  • Gras 39.2g
  • Saturate 14.7g
  • Carbohidrați 2.5g
  • Zaharuri 1g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 20.4g
  • Sare 1.8g
#Cotlete #miel #din #Kashmir
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *