Tipul bucătăriei:
Cotlete de miel în stil coreean cu salată condimentată de castraveți cu susan
- serveste 4
- Uşor
Încercați această rețetă ușoară pentru un grătar coreean acasă. Cotlete de miel marinate într-un sos dulce-acrișor, apoi la grătar și servite cu salată de castraveți picant și sos chilli.
Ingrediente
- cotlet de miel 12, tăiate, sau 2 rafturi de miel câte 6 oase
MARINADA
- sos de soia 2 linguri
- zahăr tos auriu 2 linguri
- mirin 2 linguri
- ghimbir bucată de 3 cm, decojită
- usturoi 3 cuișoare, decojite
- ananas tocat pentru a face 2 linguri
- Pudră de ardei iute coreeană sau obișnuită 1 lingura
- ulei de susan 1 lingura
SOS DE CHILI
- pasta de ardei iute gochujang sau sos Sriracha 2 linguri
- orez vin Oțet 1 lingura
- zahăr tos auriu 1 lingura
CASTRAVETI PICANTI DE SUSAN
- castraveți scurti 3, tăiate felii sau jumătăți de lună (încercați Waitrose sau legumele specializate)
- seminte de susan 1 lingura, prajita
- orez vin Oțet 1 lingura
- Fulgi de chilli coreeni sau obișnuit 2 lingurițe
- ulei de susan 1 lingura
- zahăr tos auriu 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Dacă folosiți grate de miel, tăiați-le în cotlete individuale. Se amestecă ingredientele pentru marinată într-un robot de bucătărie. Se toarnă peste cotlete și se lasă la marinat la frigider peste noapte sau pentru cel puțin câteva ore. Amestecați ingredientele pentru sosul chilli și puneți-le deoparte.
-
Pasul 2
Pune castraveții într-un bol și toarnă celelalte ingrediente peste. Se amestecă bine și se lasă deoparte.
-
Pasul 3
Încingeți grătarul sau tigaia. Ștergeți excesul de marinadă de pe cotletele de miel și ungeți ușor cu puțin ulei pentru a nu se lipi. Prăjiți timp de 2 minute pe fiecare parte, apoi ungeți o cantitate mică de sos chilli pe ambele părți. Înfășurați în folie să se odihnească timp de 10 minute.
-
Pasul 4
Serviți cotletele cu salata și sosul chilli.
Informatii nutritionale
- Kcals 492
- Gras 32.4g
- Carbohidrați 28.2g
- Fibră 1.2g
- Proteină 21.1g
- Sare 2.1g