Tipul bucătăriei:

Rețetă de cotlet de miel cu miso verde

Cotlete de miel la grătar în miso verde picant

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Verificați rețeta de miel a lui Luiz Hara cu marinată miso picantă. Acest fel de mâncare ușor de miel este simplu de făcut și ambalat cu multă aromă


Luiz Hara spune … „Acest miso verde picant este zingy, proaspăt și un însoțitor fantastic pentru miel, macrou gras sau coapse de pui. Este un chef de făcut, dar conține un adevărat pumn de aromă umami și căldură de ardei iute. Dacă nu sunteți un mare fan al coriandrului, puteți folosi alte ierburi verzi, cum ar fi busuiocul sau tarhonul. ”

Ingrediente

  • cotlete de miel 12 (aproximativ 175g fiecare)
  • ulei de măsline extra virgin 4 linguri

MISO MARINADE

  • miso alb 150g
  • frunze de coriandru 30g, tocate aproximativ
  • jalapeño verde sau ardei iute verde 4, însămânțate și tocate
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir Bucată de 2½cm, rasă
  • file de hamsii dintr-un borcan sau tablă 3
  • sare de mare fină ½ linguriță
  • boabe de piper albe întregi măcinat pentru a face 1 linguriță
  • oțet de orez sau oțet de vin alb 4 linguri
  • tei 1½, 1 suc, ½ zestrat
  • ulei de măsline extra virgin 3 linguri
  • ulei de susan prăjit 1 lingură

GARNITURĂ

  • seminte de susan 1 linguriță, prăjită
  • micro ierburi și flori comestibile (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți toate ingredientele pentru marinada miso într-un robot de bucătărie și amestecați cu o pastă verde netedă. Frecați cotletele de miel cu generozitate 2/ 3 din amestecul miso și se marinează la frigider timp de cel puțin 4 ore sau de preferință peste noapte.

  • Pasul 2

    Adăugați 4 linguri de ulei de măsline extravirgin la restul 1/ 3 din marinată și se amestecă bine – aceasta va fi utilizată pentru tăierea mielului la grătar, precum și un sos pentru cotletele la grătar. Puneți amestecul într-un recipient etanș și răciți până când este necesar.

  • Pasul 3

    Scoateți cotletele de miel din frigider cu 1 oră înainte de gătit pentru a le aduce la temperatura camerei.

  • Pasul 4

    Încălziți grătarul la mare și puneți cotletele peste o grătar într-o cutie de prăjit și grătiți-le timp de 4 minute de fiecare parte, tocând fiecare cotlet cu o parte din sosul miso verde după ce le-ați răsturnat. Dacă utilizați un termometru pentru carne, temperatura internă a mielului ar trebui să fie de 60 ° C pentru rare, 63 ° C pentru mediu-rare, 71 ° C pentru mediu și 77 ° C pentru bine făcut. Dacă nu aveți un termometru pentru carne, puteți verifica coacerea tăind o bucată mică de pe una din cotlete. Așezați cotletele într-un loc cald câteva minute, apoi serviți cu sosul miso verde rămas, o împrăștiere de semințe de susan și micro-ierburi și flori comestibile, dacă utilizați.

Informatii nutritionale

  • Kcals 797
  • Gras 63.1g
  • Saturează 24.1g
  • Carbohidrați 13.5g
  • Zaharuri 1.9g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 43.4g
  • Sare 4.9g
.
#Cotlete #miel #grătar #în #miso #verde #picant
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast