Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Cotlete de porc cu cartofi Boulangère

Cotlete de porc cu cartofi boulangère

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

O idee simplă pentru cotlete de porc, servite cu un fel de mâncare reconfortant, ușor de cartofi copți francezi și verdeață proaspătă. Trucul este să tăiați cartofii fin pentru o textură delicios de crocantă.


Încercați aceste cotlete de porc cu cartofi boulangère, apoi consultați-ne cotlete de porc la cuptor, cotlete de porc în cidru, cotlete de porc prăjite și altele retete de cotlet de porc.

Ingrediente

  • cotlete de porc 4
  • unt 75 g
  • ulei de masline
  • ceapa 2, decojite și tăiate felii
  • Cartofi Maris Piper 800 g
  • cimbru de lamaie o mână mică, frunze tocate (opțional)
  • supă de pui până la 500 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Condimentează cotletele de porc pe ambele părți și pune-le la frigider. Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Topiți 25 g de unt cu 1 lingură de ulei de măsline și prăjiți ușor ceapa până devine moale și începe să se caramelizeze.

  • Pasul 2

    În timp ce se gătește ceapa, curățați cartofii și tăiați-le mărunt (este mult mai rapid să folosiți o mandolină dacă aveți). Acum puneți câteva straturi dezordonate de felii de cartofi într-un vas rezistent la cuptor, asezonați, presărați peste niște cimbru de lămâie (dacă este folosit) și ceapă caramelizată. Continuați să stratificați până se epuizează toate ingredientele. Turnați bulionul în vas până când ajunge la aproximativ două treimi din cartofi. Ungeți blatul cu untul rămas și gătiți aproximativ 90 de minute sau până când cartofii sunt moi la mijloc și crocanți și rumeniți deasupra.

  • Pasul 3

    Spre sfârșitul timpului de gătire, prăjiți cotletele timp de 5 minute pe ambele părți sau până când sunt fierte. Se serveste cu cartofii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 571
  • Gras 27.4g
  • Carbohidrați 37.9g
  • Fibră 5.3g
  • Proteină 40,5g
  • Sare 0,8g
#Cotlete #porc #cartofi #boulangère
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *