Skip to content

Tipul bucătăriei:

Cotlete de porc cu piure de mere

Cotlete de porc cu piure de mere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Ne plac cotletele de porc în timpul săptămânii. Această rețetă este făcută și mai specială cu un piure cu aromă de mere, un strop de cremă de hrean și un strop de cidru. Prăjiți cotletele cu ceapă pentru a crea un sos lipicios delicios de servit cu ele. Tot ceea ce are nevoie este un fulger de legume verzi – fasolea verde este bună.


Încearcă aceste cotlete de porc cu piure de mere, apoi verifică-ne cotlete de porc la cuptor, cotlete de porc în cidru, cotlete de porc prăjite și altele retete de cotlet de porc.

Ingrediente

  • cartofi făinoase 500 g, decojite și tocate
  • măr Bramley 1 aproximativ 200g, decojit și tocat
  • unt
  • ulei pentru prăjit
  • cotlete de porc 2 grase, pe os daca se poate
  • ceapă 1 mare, tăiat în jumătate și feliat subțire
  • cimbru câteva crengute
  • făină simplă 1 lingură grămadă
  • cidru uscat 250 ml
  • sos de hrean 1 lingura
  • Fasole verde 150 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pune cartofii într-o tigaie cu multe condimente și un nod mare de unt. Adăugați suficientă apă pentru a acoperi, apoi aduceți la fierbere, reduceți și fierbeți ușor timp de 10 minute. Adăugați mărul și gătiți până când merele și cartofii sunt fragezi (mărul va deveni puțin moale deoarece este un Bramley, dar nu vă faceți griji). Se varsa totul intr-o sita sau o strecuratoare si se lasa la scurs.

  • Pasul 2

    Încinge o tigaie grea până este foarte fierbinte. Ungeți cotletele cu ulei și asezonați. Folosind clește, țineți cotletele cu partea grasă în jos în tigaie până când grăsimea devine crocantă și aurie, apoi puneți-le cu partea plată în jos în tigaie și prăjiți câteva minute pe fiecare parte până se rumenesc bine. Se ridică apoi se reduce focul și se adaugă ceapa.

  • Pasul 3

    Se prăjește timp de aproximativ 20 de minute până când devine foarte moale și închis la culoare (nu sări peste acest pas deoarece dă sosului finit o culoare foarte adâncă). Adăugați cimbrul și făina și amestecați până când făina s-a înmuiat. Adăugați treptat cidrul și faceți barbotare dintr-un sos. Se fierbe timp de 2 minute, apoi se adaugă din nou cotletele și se mai lasă 5-7 minute în sos, întorcându-le până sunt fierte. Puneți cartofii și merele înapoi în tigaie și zdrobiți-le cu un alt buton de unt și hrean. Se amestecă până se reîncălzi. Serviți cotletele, sosul și piureul cu fasole verde unsă cu unt.

Informatii nutritionale

  • Kcals 718
  • Gras 25.8g
  • Carbohidrați 71,5g
  • Fibră 9g
  • Proteină 43g
  • Sare 0,9g
#Cotlete #porc #piure #mere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *