Skip to content

Tipul bucătăriei:

Cotlete de porc înăbușite cu oțet de cidru și prune uscate

Cotlete de porc înăbușite cu oțet de cidru și prune uscate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Acest fel de mâncare este copt cu vin alb și cidru lăsând carnea de porc bogată și suculentă. Prunele adaugă o dulceață minunată, lipicioasă, care completează carnea de porc sărată. Serviți pe un pat de verdeață de iarnă cu cartofi noi.


Încearcă aceste cotlete de porc fierte, apoi verifică-ne cotlete de porc la cuptor, cotlete de porc în cidru, cotlete de porc prăjite și altele retete de cotlet de porc.

Ingrediente

  • ulei de masline
  • cotlete de porc 4 groase, pudrate cu faina asezonata
  • eşalotă 8, feliate
  • oțet de cidru 75 ml
  • vin alb 175 ml
  • prune uscate gata de consumat 100 g
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Se încălzește 1 lingură ulei într-o tigaie și se rumenesc cotletele pe ambele părți. Se toarnă 2 linguri de ulei și se gătește eșalota cu puțin condiment timp de 5 minute până se înmoaie. Adăugați oțetul și reduceți la jumătate, răzuind bucățile de pe fund. Adăugați vinul și prunele și gătiți timp de 5 minute.

  • Pasul 2

    Puneți cotletele într-o tavă de copt și turnați peste sos. Acoperiți cu folie și coaceți timp de 50 de minute. Se adauga patrunjelul si se serveste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 579
  • Gras 43g
  • Saturate 14.6g
  • Carbohidrați 14.2g
  • Fibră 1.9g
  • Proteină 31.3g
  • Sare 0,74g
#Cotlete #porc #înăbușite #oțet #cidru #și #prune #uscate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *