Tipul bucătăriei:
Cotlete de porc înăbușite cu oțet de cidru și prune uscate
- serveste 4
- Puțin efort
Acest fel de mâncare este copt cu vin alb și cidru lăsând carnea de porc bogată și suculentă. Prunele adaugă o dulceață minunată, lipicioasă, care completează carnea de porc sărată. Serviți pe un pat de verdeață de iarnă cu cartofi noi.
Încearcă aceste cotlete de porc fierte, apoi verifică-ne cotlete de porc la cuptor, cotlete de porc în cidru, cotlete de porc prăjite și altele retete de cotlet de porc.
Ingrediente
- ulei de masline
- cotlete de porc 4 groase, pudrate cu faina asezonata
- eşalotă 8, feliate
- oțet de cidru 75 ml
- vin alb 175 ml
- prune uscate gata de consumat 100 g
- pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Se încălzește 1 lingură ulei într-o tigaie și se rumenesc cotletele pe ambele părți. Se toarnă 2 linguri de ulei și se gătește eșalota cu puțin condiment timp de 5 minute până se înmoaie. Adăugați oțetul și reduceți la jumătate, răzuind bucățile de pe fund. Adăugați vinul și prunele și gătiți timp de 5 minute.
-
Pasul 2
Puneți cotletele într-o tavă de copt și turnați peste sos. Acoperiți cu folie și coaceți timp de 50 de minute. Se adauga patrunjelul si se serveste.
Informatii nutritionale
- Kcals 579
- Gras 43g
- Saturate 14.6g
- Carbohidrați 14.2g
- Fibră 1.9g
- Proteină 31.3g
- Sare 0,74g